Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ …. Π Α Μ Ε Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! ! !


Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξασφάλισε καιδιανέμει (μέσω της Ένωσής μας) δωρεάν εισιτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017 για τους συνταξιούχους της περιοχής μας, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένοι στο Σωματείο μαςαρκεί να είναι του ΙΚΑ, ώστε και οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να απολαύσουν ορισμένα από τα αγαθά της πολιτιστικής ζωής του τόπου......


« Ε Π Τ Α     Ε Π Ι    Θ Η Β Α Σ »
Σάββατο 5 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών,
Θα δοθούν 30 εισιτήρια κατά  αυστηρή προτεραιότητα, ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ.Διάθεση μέχρι Παρασκευή 4/8, στις 12,30. Τυχόν αδιάθετα θα δοθούν στο Σύνδεσμο συνταξιούχων του δημοσίου, να τα διανείμει στα μέλη του.

Οι «Επτά επί Θήβας » του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε, έρχεται στους Δελφούς.
Πρόκειται για μια δυνατή τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητήΓιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκαςτον Αγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέουτον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.
Η υπόθεση του έργου:
Το θέμα των «Επτά επί Θήβας » είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους  Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας . Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη......

Συνάδελφοι,
Για κράτηση εισιτηρίων στα τηλ. 22650 23048, 6978225865 από 9,00-12,30 τις εργάσιμες μέρες η  στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ίδιες ημέρες και ώρες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου