Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Παν. Ταγκαλής: : 'Περί επενδύσεων στο Δήμο Δελφών'

Αφορμή για την δημοσιοποίηση μερικών σκέψεων και γεγονότων, υπήρξε η ανακήρυξη της κας Νάνσυς Παντελεημονίτου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου μας, απόφαση η οποία ορθώς κατά την άποψή μας λήφθηκε και φυσικά  στηρίχθηκε και από εμάς.....

Λίγους μήνες πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών εισήχθηκαν προς γνωμοδότηση θέματα περιβαλλοντικά, νέων επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Γραβιάς. Όλοι αναρωτηθήκαμε -που καταντήσαμε- για τους γενναίους που αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία, όμως,  της Δημοτικής αρχής καταψήφισε (!)  τις επενδύσεις (φυσικά υπερψηφίσαμε εμείς ως παράταξη).
Δύο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 2015, η Δημοτική αρχή εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπερψήφισε τις προτάσεις του, σχετικά με το  Β1 στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Στις Παρατηρήσεις-Συμπληρώσεις στο κεφάλαιο 'Ιχθυοκαλλιέργειες' μεταξύ άλλων προτείνονται...
·         Να μην χωροθετηθούν νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και να μην επεκταθούν οι υφιστάμενες.
Οι προτάσεις υπερψηφίστηκαν με το 16ο /09.09.2015 πρακτικό   συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου  Δελφών (φυσικά καταψηφίσαμε εμείς ως παράταξη) και στάλθηκαν στην Περιφέρεια.
Η υγιής επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Η Δημοτική αρχή δεν πιστεύει τις επενδύσεις και αν ακόμα η ρητορική της δείχνει ότι τις πιστεύει, η πράξη καταδεικνύει το αντίθετο. Άποψή της παράταξής μας είναι ότι μια σοβαρή Δημοτική Αρχή πρέπει έχει συνέπεια έργων και λόγων, να στηρίζει εμπράκτως την επιχειρηματικότητα, να μην είναι ανακόλουθη.
Σχετικά με την ορθή ανακήρυξη της κας Νάνσυς Παντελεημονίτου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου μας και σε συνδυασμό με τις παραπάνω ληφθείσες αποφάσεις, εμείς ως παράταξη τη χαρακτηρίζουμε ' σχήμα οξύμωρο ' , ενώ η λαϊκή ρήση χρησιμοποιεί την έκφραση:
'Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι' 
Παναγιώτης Ταγκαλής

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου