Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ - 72 χρόνια Χιροσίμα – Ναγκασάκι


Στις 6 και 9 Αυγούστου 1945 -και ενώ ο Β Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει- οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με ατομικές βόμβες και εξαφάνισαν από προσώπου γης τις δύο ιαπωνικές πόλεις.....
Ήθελαν να προειδοποιήσουν την ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό εργατικό κίνημα, τους λαούς για τις «δυνατότητές τους» απέναντι σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία και την πρωτοκαθεδρία τους. Επρόκειτο για μια κυνική πολιτική πράξη ό,τι κι αν γράφουν σύγχρονοι διαστρεβλωτές της ιστορίας.
Σήμερα διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς. Η αύξηση των ιμπεριαλιστικών πόλων(πολυπολικός κόσμος) περιπλέκει τα πράγματα και ανοίγει την πόρτα σε ευρύτερες πολεμικές συρράξεις. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο, στην Κ. Αφρική και την Άπω Ανατολή. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ισχυρών κέντρων για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδός του στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) κι απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Μάης 2017) επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής εμπλοκής στη Συρία. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι  εξελίξεις στο Κυπριακό. Το «μπαρούτι» που συγκεντρώνεται γύρω από τις γεωτρήσεις και τα ενεργειακά «οικόπεδα» κυοφορεί σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (και των άλλων αστικών κομμάτων) είναι μεγάλες, επειδή με την πολιτική της βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Την ίδια στιγμή -σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας- δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας καταδικάζει τα εγκλήματα και τα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού. Τιμά τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.  Επισημαίνει στον ελληνικό λαό ότι όσα του «σερβίρουν» για «εθνική προσπάθεια», για «εθνική συστράτευση», για «ανάπτυξη» αφορούν αποκλειστικά την ισχυροποίηση και την κερδοφορία λίγων και ισχυρών επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων. Και σε περίοδο «ανάπτυξης» και σε περίοδο κρίσης και σε καπιταλιστική ειρήνη και σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο αυτόν συντρίβουν οι μυλόπετρες του κεφαλαίου. Αντίθετα, συμφέρον του είναι να παλεύει μαζί μας και να κάνει θυσίες για :

·         Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
·         Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
·         Να κλείσει η Βάση της Σούδας κι όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
·         Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

·         Να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου