Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι Πετρωτού Φθιώτιδας - ΦΩΤΟ

   Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι Πετρωτού Φθιώτιδας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού.
   Στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής (προστάτιδα του χωριού).....
τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον ιερέα του χωριού π. Αναστάσιο Μπλέτσα, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.
   Το βράδυ, οι κάτοικοι του Πετρωτού και των γειτονικών χωριών παραβρέθηκαν στο γλέντι, που κράτησε μέχρι στις 7.00 το πρωί.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού κ. Αργύρης Ζούκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορταζόμενους και καλή διασκέδαση σε όλους.
Το ευρύχωρο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πετρωτού ήταν κατάμεστο. Σ’ αυτό βοήθησε η καλή οργάνωση, τα ψητά Πετρωτού και η καλή δημοτική ορχήστρα, που αποτελούνταν από τους : Γιώτα Γρίβα – Χριστόδουλο Κωσταρέλλο – Παναγιώτη Πετεινό (τραγούδι), Νεκτάριο Κοκκώνη (κλαρίνο), Σάκη Καρακώστα (βιολί).
Όσοι παρέμειναν μέχρι τις πρωινές ώρες του γλεντιού, δοκίμασαν τη νοστιμότατη γίδα βραστή, που επιμελήθηκε ο εξαιρετικός μάγειρας του χωριού μας κ. Φώτης Σκλαβούνης και ήταν προσφορά του Συλλόγου.
   Το Πανηγύρι τίμησαν με την παρουσία τους ; Ο Δήμαρχος Δήμου Δομοκού κ. Δημ. Τζιαχρήστας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Καραμπότσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρωτού κ. Χρήστος Σπ. Αυγεραντώνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθαν.  Αυγέρης, Δημ. Παλιογώργος και Γιώργος Κόγιας.
   Θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού, στους εθελοντές και τις εθελόντριες, που βοήθησαν στην υλοποίηση της παραδοσιακής αυτής εκδήλωσης.

                                                                         Κώστας  Τσιαλαφούτας

                                                                                    Δάσκαλος















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου