Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

...δικαιοσύνη, αναζήτηση, έρωτας ......στην Πολύδροσο...



....άρωμα παλιάς Αφροδίτης ΧΚ Παρνασσού
...όταν οι καμπίνες εκτός από αριθμό είχαν και όνομα
ΈΝΝΟΙΕΣ vs ΝΟΥΜΕΡΑ

ΧΚ Παρνασσού : τηλεκαμπίνα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ......


Σύντομο ιστορικό τηλεκαμπίνας Αφροδίτης 1980-2014

1980: εγκατάσταση (ΕΟΤ- Pomagalski)

2008: γενική αναπαλαίωση Αφροδίτης με αυτεπιστασία

2014: αντικατάσταση Αφροδίτης (ΕΤΑΔ ΑΕ-ΕΣΠΑ-DOPPELMAYER)
με διπλασιασμό δυναμικότητας (1440-->2.200 άτομα/ ώρα),
διπλασιασμό ταχύτητας (3-->6m/sec)
και δυνατότητα απευθείας μεταφοράς επισκεπτών από υψόμετρο 1750-->2250 (βάση Αφροδίτης --> κορυφή Βάκχου)

Φωτοαλμπουμ με 
έννοιες vs νούμερα


Πάνος Δρίβας































































1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική η πρωτοβουλία για αξιοποίηση των καμπινών και εύγε σε αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα για χρησιμοποίησή τους ως "εικαστική παρέμβαση" στην είσοδο σχεδόν του χωριού που τύχη αγαθή το έφερε να κείται στους πρόποδες του δικόρυμβου και μυθικού όρους Παρνασσού .
    Περισσότερα εύγε όμως στον τέως Δντή του Χ.Κ. κ. Πάνο Δρίβα εάν αυτός ήταν ο ανάδοχος(νονός) των ονομάτων των ιστορικών πλέον καμπινών αλλά και για την διατήρηση και διάθεση του ιστορικού & φωτογραφικού αρχείου αυτού του ασήμαντου ίσως για πολλούς αναλώσιμου υλικού αλλά πολύ σημαντικού αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των χιλιάδων χιονοδρόμων που μετέφεραν με ασφάλεια στις πίστες του μεγαλύτερου Χ.Κ. της χώρας μας .

    Όμως ρε παιδιά , αυτή ήταν η καλύτερη θέση για να τοποθετηθούν αυτές οι ιστορικές καμπίνες??? μπροστά σε αυτό το επί δεκαετίες αμφιλεγόμενο (ιδιωτικό ή δημόσιο , αυθαίρετο, παράνομο ή νόμιμο) στοιχειωμένο οικοδόμημα ??? τουλάχιστον ας καλυπτόταν η πρόσοψη αυτής της οικοδομής με ένα μουσαμά όπου θα ήταν ζωγραφισμένη μια χιονισμένη οροσειρά .

    Και βέβαια , κατά τη γνώμη μου , είναι λάθος που για τη Σουβάλα επελέγησαν οι καμπίνες με αυτά τα ονόματα-έννοιες. Εντάξει μπορεί να είναι ένα ΕΡΩΤΙΚΌ χωριό η Σουβάλα αλλά νομίζω ότι τα ονόματα - έννοιες που ταυτίζονται περισσότερο με το χωριό και τους κατοίκους του είναι οι έννοιες : ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΕΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και οι καμπίνες με αυτές τις έννοιες έπρεπε να επιλεγουν για τούτο το χωριό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή