Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Το ΚΚΕ Ανατολικής Φθιώτιδας - Για τις καταστροφές από το πρόσφατο χαλάζι στην περιοχή μας

Την Πέμπτη 27/7/2017 έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές του Δήμου Στυλίδας και συγκεκριμένα τα τοπικά Διαμερίσματα Αχινού, Ραχών, Αχλαδιού, Παλαιοκερασιάς, Βαθυκοίλου και Γλύφας......

   Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Ενώ ό,τι γλύτωσε, αναγκαστικά, θα πάει για λάδι.
   Η συγκεκριμένη καταστροφή έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το χειμερινό παγετό του Γενάρη, την ανυπαρξία δακοκτονίας, την απογείωση του κόστους παραγωγής, τη δυσβάστακτη φορολογία, τις χαμηλές τιμές πώλησης ελιάς και λαδιού…
   Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το πενιχρό τους εισόδημα θα μειωθεί σημαντικά για τούτη την καλλιεργητική περίοδο και θα χειροτερέψει περισσότερο την ήδη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση.
   Άμεσα, λοιπόν, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν έγκαιρα και αντικειμενικά οι εκτιμήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη αποζημίωση των παραγωγών που έχουν πληγεί.
    

ΣΤΥΛΙΔΑ   29/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου