Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Με επισημότητα η εκδήλωση μνήμης στη Σπηλιά της Στρώμης

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, μετά από την καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία του Ιερού Ναού Παναγίας της Στρωμήτισσας, πραγματοποιήθηκε στη Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης στη Στρώμη η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ενωμένη αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην γερμανοϊταλική κατοχή. ....
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών και πολίτες της περιοχής μας. Στις ομιλίες τους οι δύο δήμαρχοι επεσήμαναν την αξία της Εθνικής Αντίστασης στη νεότερη ιστορική πορεία του Έθνους και τη σημασία του ιστορικού μνημείου της "Σπηλιάς της Εθνικής Αντίστασης" στην ευόδωση της επιχείρησης της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.


Ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου από την πλευρά του ανακοίνωσε επίσημα ότι η εκδήλωση στο εξής, και με την αρχή να γίνεται από του χρόνου, θα τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και, ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος θα συνδράμουν σημαντικά τους δήμους Δελφών και Λαμιέων στην υλοποίηση του Μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης, πρωτοβουλία που έχει ήδη δρομολογηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου