Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Ένας πρώτος απολογισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που έγινε στη Λαμία στις 26 και 27/7...


Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι γόνιμες και αποδοτικές εργασίες του διήμερου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Στ. Ελλάδας που έγινε στη Λαμία στις 26 και 27/7.
Είναι το 2ο από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που θα γίνουν σε όλες τις περιφέρειες για να συγκροτηθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο που πρέπει να είναι υπόθεση και ιδιοκτησία της κοινωνίας. Σε τέσσερα θεματικά τραπέζια (επιχειρηματικότητα-αγροτική ανάπτυξη, περιβάλλον-ενέργεια, εργασία-πρόνοια-κοινωνική οικονομία, υποδομές-τουρισμός) συμμετείχαν 12 υπουργοί που ήρθαν εδώ στη περιφέρεια όχι μόνο να μιλήσουν αλλά κυρίως να ακούσουν.
Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία διαβούλευσης και διαλόγου των υπουργών απευθείας με την κοινωνία αποτελεί τομή για την χώρα μας.
Η συμμετοχή των φορέων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Όλοι οι δήμαρχοι, πλήθος αυτοδιοικητικών, εκπρόσωποι παραγωγικών, επαγγελματικών φορέων και ενεργοί πολίτες αυτές τις δύο ημέρες παραβρέθηκαν και αφού άκουσαν τους υπουργούς, συζήτησαν, πρότειναν, έκαναν κριτική ώστε όλος αυτός ο πλούσιος διάλογος να συμβάλλει στο σχέδιο για μια δίκαιη ανάπτυξη υπέρ της κοινωνίας και της εργασίας.
Προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν από τις κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, ζητήματα που οξύνθηκαν από την ανερμάτιστη πολιτική τόσων κυβερνήσεων και που η κρίση ανέδειξε ακόμη περισσότερο, θέματα ξεχασμένα αλλά αναγκαία, όλα μπήκαν στο πλαίσιο διαλόγου για άμεση ή μεσοπρόθεσμη επίλυση.
Φυσικά κορυφαίο το πρόβλημα της ανεργίας για αυτό το λόγο δόθηκε ειδικό βάρος στη συζήτηση που παραβρέθηκαν η υπουργός Ε. Αχτσιόγλου και οι αναπληρώτριες υπουργοί (Ρ. Αντωνοπούλου και Θ. Φωτίου) του υπουργείου Εργασίας. Η αλληλέγγυα οικονομία, τα προβλήματα ρύθμισης της αγοράς εργασίας, το ασφαλιστικό, η κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη για αυτούς που δοκιμάζονται από την κρίση.  
Οι αναφορές των υπουργών για την περιοχή της Φωκίδας όπως αναπτύχθηκαν στα θεματικά τραπέζια αφορούσαν θέματα που η τοπική κοινωνία έχει αναδείξει και ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας με τον βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου προωθούν: Ελαιώνας Άμφισσας, φράγμα Τολοφώνας (Χάρμισκο), αναδασμός Μόρνου, παραλίμνιος αγωγός Μόρνου, Βιολογικός Καθαρισμός φυλακών Μαλανδρίνου και Λιδορικίου, περιβαλλοντικά ζητήματα, αξιοποίηση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας των Δελφών, θαλάσσιο μέτωπο της Ιτέας, αξιοποίηση ορεινού όγκου, ενίσχυση του τουρισμού, οδικοί άξονες και άλλα.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας: «οι ανάγκες και οι προτάσεις, που έχουν καταγραφεί αυτό το διήμερο, θα γίνουν αντικείμενο λεπτομερέστερης επεξεργασίας, ώστε η διαδικασία να περάσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα, από τη φάση της διαβούλευσης στη φάση του σχεδιασμού και της υλοποίησης».
Επειδή λοιπόν το συνέδριο δεν είναι το τέλος της διαδικασίας αλλά η αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ σε συνεργασία με τον βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου θα συμβάλλει στην ανάδειξη του αναπτυξιακού σχεδίου για τη Φωκίδα και στην προώθηση των επιμέρους θεμάτων στην κατεύθυνση μιας κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.  


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου