Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Κίνημα Φωκιδα - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θριαμβολογούν για την πρόταση της ΕΕ να εξέλθει η Ελλάδα από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Μία διαδικασία στην οποία μπήκε τον Απρίλιο του 2009 με κυβέρνηση της ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. ....


Η εξέλιξη αυτή, αναμφίβολα θετική, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς - κάθε άλλο μάλιστα. Οι θυσίες των πολιτών, όπως και οι απώλειες σε ΑΕΠ και θέσεις εργασίας θα ήταν μικρότερες αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ομονοήσει από το 2010 για τις αναγκαίες αλλαγές στη χώρα. Για την πλήρη ανατροπή του πελατειακού κράτους που μας έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ύψωσαν το αντιμνημονιακό λάβαρο υποσχόμενοι στους πολίτες ότι υπήρχαν εύκολες λύσεις. Η ΝΔ με τα «Ζάππεια» υπόσχονταν μείωση του ελλείμματος σε 1,5 χρόνο όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεσμεύτηκε με το πρώτο μνημόνιο να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% σε πέντε χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι υπόσχονταν διαγραφή χρέους σκίσιμο μνημονίων και έξοδο από την λιτότητα. 

Ο Πρωθυπουργός, για πρώτη φορά εχθές, αναγνώρισε ότι το έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν 15,1%. Ο καθ´ ύλην αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ερωτηθείς για το τελικό ύψος του ελλείμματος του 2009, είχε δηλώσει ότι περιμένει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Προφανώς κατά τον κ. Τσακαλώτο αρμόδια για την επικύρωση των στατιστικών μεγεθών είναι η Δικαιοσύνη και όχι η Eurostat όπως προβλέπεται από τις Συνθήκες. 

Όπως προκύπτει πλέον από τα επικυρωμένα στοιχεία της Eurostat η χώρα από το 2004 και μετά είχε κάθε χρόνο έλλειμμα πάνω από 6%. Το 2008 έφτασε στο 10,2% του ΑΕΠ και το 2009 στο 15,1% δηλαδή 36 δισ. Το δε χρέος, από 167 δισ. το 2003 έφτασε στα 300 δισ. το 2009. 

Αυτή είναι η κληρονομιά της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή στη χώρα και τους πολίτες της - η κληρονομιά που υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική και κατέστησε αναγκαία την προσφυγή στα μνημόνια. Όσο κι αν προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Καραμανλικής Δεξιάς να συγκαλύψει τις ευθύνες Καραμανλή και ΝΔ για τα πειραγμένα της πενταετίας 2004-2009 η ιστορική αλήθεια και τα στατιστικά στοιχεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητα και δίνουν σαφή εικόνα των πραγματικών γεγονότων. 

Η χώρα παραμένει σε μνημόνια μόνη από όλες όσες μπήκαν στα μνημόνια με ευθύνη:
- της ΝΔ για την αντιμνημονιακή της στάση για την εμμονή της για εκλογές το Μάιο του 2012 και αμέσως μετά τον Ιούνιο του 2012 αλλά και με ευθύνη
- του ΣΥΡΙΖΑ που έσπειρε μίσος και δίχασε το λαό στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου «ηθικού πλεονεκτήματος» που καταρρίφθηκε από την πρώτη στιγμή όταν αποφάσισε πως θα συγκυβερνά με την Ακροδεξιά.


Μία χαμένη δεκαετία μετά, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση χωρίς άλλες «αυταπάτες» ψεύδη και λαϊκισμό χάριν μικροκομματικών σχεδιασμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου