Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Δήμου Λαμιέων

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ  ΑΡΙΘ. 494/2016 & 16/2016 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ  Δ. Σ. ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ  ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΟΧΗΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝ.  ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»....


Με το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκάλεσε η δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντάς το κατεπείγον, συντέμνοντας – ταυτόχρονα - τις διαδικασίες σύγκλισης του, αποκαλύπτει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων.
Είναι ξεκάθαρο πως οι ιδιωτικοποιήσεις είναι επιλογή της δημοτικής αρχής.
Για αυτό δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα, που της δίνεται να κρατήσει τους συμβασιούχους, φροντίζοντας να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό και άρα οι υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων να παραμείνουν ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου.
Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εργαζομένων έκανε ένα βήμα πίσω. Δεν άντεξε την κατακραυγή των μαζικών απολύσεων των συμβασιούχων. Ψήφισε μια τροπολογία και εξέδωσε μια εγκύκλιο, που φυσικά δεν λύνουν, αλλά μεταθέτουν το πρόβλημα.  
Δεν την θεωρούμε οριστική λύση. Πιστεύουμε όμως πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να εξασφαλισθεί χρόνος για να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας προσπάθειες, που μπορούν να γίνουν αποτελεσματικές, αν ο λαός κατανοήσει ότι απολύσεις και ιδιωτικοποίηση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δύο στενά δεμένες επιλογές που θα μεγαλώσουν το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων, μια και ο ιδιώτης προσδοκά κέρδη και μάλιστα προσβλέπει στη συνεχιζόμενη αύξηση τους. Δεν έρχεται να προσφέρει υπηρεσίες για «την ψυχή της μάνας του».
Μπορεί να ελιχθεί και να εμφανισθεί διαλλακτικός στις αρχικές διαπραγματεύσεις, στο ξεκίνημα της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Θα καταστεί απαραίτητος και μετά θα λειτουργεί εκβιαστικά παρεμβαίνοντας με τις απαιτήσεις του στη διαμόρφωση των δημοτικών τελών. Την ίδια ώρα θα ποδοπατά τους εργάτες στην καθαριότητα, με φτηνά μεροκάματα και την απειλή της αντικατάστασης από τις στρατιές των ανέργων που κινούνται γύρω μας και τον βολεύουν.
Λέμε ξεκάθαρα. Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των απολύσεων στον τομέα της καθαριότητας. Και θα αντισταθούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αν εμποδίσουμε τη δημοτική αρχή να την επιβάλλει σήμερα.
Αν εμποδίσουμε την απόλυση των συμβασιούχων και σταματήσουμε τον διαγωνισμό που θα φέρει τον εργολάβο.
Η επιχειρηματολογία σας κ. Δήμαρχε είναι σαθρή και δεν επιβεβαιώνεται από την εικόνα που έχουμε για την αποκομιδή των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια.
Μπορεί ο Δήμος, με τους εργαζόμενους που διαθέτει, να συνεχίσει να την έχει στην ευθύνη του και, ενδεχόμενα, με νέες προσλήψεις και σύγχρονα μέσα να την κάνει ακόμη  καλύτερη.
Ο Δήμος Λαμίας δεν αδυνατούσε  και δεν θα αδυνατούσε και σήμερα να εξυπηρετήσει τις ανάγκης της πόλης, στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τον αδυνατίζετε εσείς με τις απολύσεις των συμβασιούχων. Με την άρνηση σας να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό.
Η τάχα αποφασιστική σας στάση,  δεν σχετίζεται με τα συμφέροντα των Λαμιωτών και της ευρύτερης περιοχής,  αλλά με τα κέρδη των εργολάβων.
Συνολικά η δραστηριότητα σας γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων εμπεριείχε τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Το είδαμε στο στήσιμο του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε.  Το είδαμε όταν παραδώσατε τον ΧΥΤΑ που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα των εργαζομένων της Λαμίας στους Manager του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε.  και, φυσικά, το βλέπουμε ξεκάθαρα και σήμερα.
Τα περιμέναμε όλα αυτά. Δεν μας αιφνιδιάζετε.
Λυπούμαστε που δεν κατορθώσαμε να ευαισθητοποιήσουμε το λαό της Λαμίας ώστε να είναι εδώ και να ασκήσει την δική του πολιτική πίεση.
Θα  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ την εισήγηση σας. Ποτέ, όμως δεν θα δεχτούμε πως το θέμα τέλειωσε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων που στέλνουν στην ανεργία 50 δοκιμασμένους συνεργάτες του Δήμου και ιδιωτικοποιούν μια πολύ βασική λειτουργία του, υποθηκεύοντας  την πορεία των τελών καθαριότητας για την πόλη μας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων. Για να δυσκολέψουμε την υλοποίηση των σχεδίων σας.

Η βιασύνη που δείχνετε, η πολιτική της σιδερένιας πυγμής που θέλετε να προβάλετε και  το δήθεν αποφασιστικό σας style δεν μπορούν να από μόνα τους να δικαιώσουν τις απόψεις σας και την πρακτική σας. Αποδεικνύουν διαφορετικές ιεραρχήσεις και επιλογές.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λ.Σ.

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου