Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - "Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ" (2016) του Γιαν Γκοσλάν

Ένα ψυχολογικό θρίλερ γυρισμένο στο Παρίσι και την Κυανή Ακτή με τον πλέον ανερχομένο νεαρό Γάλλο σταρ Pierre Niney («Yves Saint Laurent»).
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=wP4Cbofshqk
ΥΠΟΘΕΣΗ.....

Ο Ματιέ ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας, κάνει περιστασιακές δουλειές. Ψάχνοντας έμπνευση, βρίσκει το ημερολόγιο ενός βετεράνου του πολέμου της Αλγερίας και το οικειοποιείται. Γνωρίζει τεράστια επιτυχία, φήμη, δόξα, λεφτά όλα γίνονται δικά του. Παντρεύεται την γοητευτική και πλούσια Αλίς και ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή και πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του.
Όμως κάποιος γνωρίζει τί έχει συμβεί… και τότε ο Ματιέ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κρατήσει τη θέση του ξεπερνώντας τα όριά του. Και αυτή ακριβώς η προσπάθειά του με φόντο την ηλιόλουστη γαλλική Ριβιέρα, είναι το πραγματικά συναρπαστικό κομμάτι αυτής της ταινίας.
 Ο Γιαν Γκοζλάν συνυπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό θρίλερ που ισορροπεί στην εντέλεια την πορεία της κλιμακούμενης έντασής του, από την ελαφριά απειλή στην απόλυτη καταστροφή, καθώς ο Ματιέ, στην προσπάθεια να διασώσει τη φήμη, τη σχέση αλλά και την ίδια τη ζωή του, στήνει διαρκώς «σκηνικά» για να καλύψει τα ίχνη του, μιας και ο κλοιός ψεμάτων και εξαπάτησης που είχε δημιουργήσει στενεύει γύρω του.

Παρόλο που η ταινία θυμίζει την Πατρίτσια Χάισμιθ και τον «Ταλαντούχο κ. Ριπλέι» ή το “Match point” του Γούντυ ‘Αλλεν έχει τη δικιά της ταυτότητα, είναι από τα καλά δείγματα του είδους, μια ταινία που σε καθηλώνει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου