Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - Για τις απολύσεις των συμβασιούχων


Π  Ρ  Ο  Τ  Α  Σ  Η
«Θέμα προ ημερήσιας διάταξης  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής  23/6/2017  Δήμου Δελφών, για τις απολύσεις των συμβασιούχων».....

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά των χιλιάδων συμβασιούχων σε όλους τους δήμους της χώρας αντισυνταγματικό και τους απολύουν, αφού απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για πάνω από 8 μήνες!
Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μιλά μόνο για πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις «δυνατότητες» που δίνει το υφιστάμενο αντιλαϊκό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις. Πρακτικά προτείνει στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες, αφού η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στηρίζονται αποκλειστικά στους συμβασιούχους.
Καθόλου τυχαία και η χρονική στιγμή της απόφασης: Έπειτα από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, με ό, τι αυτό σημαίνει για τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε έτσι οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι να εισβάλλουν χωρίς εμπόδια σε δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ύδρευση, κλπ.).
Απαιτούμε τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καλούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Δελφών να ζητήσει από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιου να συζητήσει το παραπάνω θέμα και να αποφασίσει τη στήριξη των συμβασιούχων.
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου