Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Εκοιμήθη εν ηρεμία ο πατήρ Αθανάσιος στο χωριό του τον Αποστολιά

Έτος 1950.Ο νεαρός τότε Αθανάσιος μετά την αποφοίτησή του από την εκκλησιαστιική Σχολή Λαμίας αρχίζει την ιερατική του διαδρομή, νεαρός διάκος στον ιερό Μητροπολητικό ναό Άμφισσας. ......

Καλλίμορφος , καλλικέλαδος , δυναμικός , με πυρακτωμένη εσωτερική διάθεση να υπηρετήσει την εκκλησία στην οποία είχε ταχθεί από παιδί.Διακρίνεται αμέσως από τον τότε Μητροπολίτη Αθανάσιο , ο οποίος τον ξεχωρίζει , τον επιλέγει και τον προορίζει για το μητροπολιτικό ναό. 
Παραμένει σταθερά πιστός και αταλάντευτος στην ιερή υπόσχεση που είχε δώσει από παιδί να υπηρετήσει τους Αγίους Αποστόλους στο χωριό του τον Αποστολιά, όπου και αξιώθηκε να υλοποιήσει για 60 ολόκληρα χρόνια. 
Είχε θέσει ως αποστολή του τον Αποστολιά. Ασκητικός , μετακινείταν για πολλά χρόνια για να εξυπηρετήσει και τα γύρω χωριά με τα αγαπημένα του ζώα. 
Έντονα χαρισματικός , ακέραιος, ακλόνητος, διακρίθηκε για το εκκλησιαστικό του ήθος, τη σεμνότητα, απλότητα, πραότητα και ταπεινότητα του χαρακτήρα του, τη μεγάλη διακριτική του ικανότητα, την πνευματικότητα και το ιδιαίτερο φιλοσοφικό του υφος , που αντιμετώπιζε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Πάνω απ όλα όμως διέθετε βαθιά πίστη στο Θεό και πολύ αγάπη για το συνάνθρωπο.
Ακλόνητα σταθερός απέναντι στον υλισμό και τις εγκόσμιες απολαύσεις , ήταν το υπόδειγμα του άξιου ιερουργού. Έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για το καλό κάθε ενορίτη, κάθε ανθρώπου χρησιμοποιώντας ακόμη και σκληρή νουθεσία και διαπαιδαγώγηση.
 Ήταν αυστηρός και επιεικής.Ήταν κοντά μας για έναν αιώνα περίπου. Εκοιμήθη εν ηρεμία σε ηλικία 97 ετών το σάββατο 11/06/2017. Σεβαστέ μου πατέρα , διαμόρφωσες απόλυτα τη σκέψη μου και το χαρακτήρα μου.
Να 'έχουμε εσ αεί την Ευλογία σου.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.


Αντώνης Κόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου