Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν στο ραντεβού με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και τον αποθέωσαν -εικόνες & βίντεο .

Η ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη - 1.000 φωνές» - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε στις 21:00......







Ο συνθέτης έφτασε συγκινημένος σε καροτσάκι και πήρε θέση για τη συναυλία προς τιμή του.

Ηταν εκεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και πολλοί άλλοι.
Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.
Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης αναμένεται να διευθύνει το κλείσιμο της συναυλίας.
Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ παρών στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Θεοδωράκης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.
Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.
Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Φωτογραφίες: Intimenews/Sooc




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου