Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ» του Στέλιου Κούλογλου

Ξεκινάμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα δίπλα στη θάλασσα!!
Σάββατο 1/7 στις 9.30μμ (μαρίνα Ιτέας)
«ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ» του Στέλιου Κούλογλου
Αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση όταν παίζει ειδήσεις, τον πιάνει κατάθλιψη. Οικονομική κρίση, πολιτικές ίντριγκες, βία, τρομοκρατία…
Ποιό μπορεί να είναι το αντίδοτο σε αυτή την κατάθλιψη των καιρών; Το γέλιο, που όχι μόνο μας αποσυμφορεί αλλά μπορεί να γίνει κι ένα ισχυρό όπλο δράσης για να αλλάξουμε τα πράγματα!
Ο Στέλιος Κούλογλου, στη νέα του ταινία «Πεθαίνοντας στο γέλιο», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017, ερευνά κατά πόσο το χιούμορ μπορεί να γίνει εργαλείο πολιτικής δράσης, σκαρώνοντας μάλιστα σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές «Yes Men», τη μεγαλύτερη φάρσα που έγινε ποτέ στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης αναφέρεται στον Γερμανό ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, κωμικό και πρώην διευθυντή του σατυρικού περιοδικού Τitanic, Martin Sonneborn και τη φάρσα του σε εκδήλωση του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος NPD, ενώ ακολουθεί και τους Flashmob, τους ακτιβιστές που με το χαμόγελο αλλά και τον ύμνο των «Αθλίων» στα χείλη, αντιστέκονται. Κι ενώ τρεις κωμωδίες είναι σε εξέλιξη, μια τραγωδία, αυτή του Charlie Hebdo, τον κάνει να αναρωτηθεί… «μέχρι που μπορεί να φτάσει τελικά η σάτιρα;». Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2015, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ.
Δύο χρόνια μετά την τελευταία του ταινία ο Στέλιος Κούλογλου, επιστρέφει δριμύτερος με ένα σύγχρονο και επίκαιρο έργο, τεχνικά προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, από την μουσική επένδυση, μέχρι το έξυπνο μοντάζ των διαφορετικών ιστοριών που το απαρτίζουν.
Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.
Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε αστεία για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του  Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου