ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Επισκέψεις σχολείων στο ΦΔΕΔ Παρνασσού στο πλαίσιο εορτασμού δύο σημαντικών ημερών για το περιβάλλον.


Με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας NATURA 2000» και της «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας» στις 21 και στις 22 Μαΐου αντίστοιχα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού υποδέχτηκε....
στα γραφεία του στο ΚΠΕΕ Αμφίκλειας δύο σχολεία Παραπανάσσιων οικισμών. Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Άμφισσας και την Τετάρτη  31 Μαΐου 2017 το Νηπιαγωγείο Αράχοβας.
        Στελέχη του Φορέα, αφού πρώτα έκαναν μια εισαγωγή για την έννοια των Προστατευόμενων Περιοχών και του Δικτύου NATURA 2000, ενημέρωσαν τα παιδιά για τον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού, τις δύο περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο NATURA 2000, καθώς και για τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που φιλοξενεί το βουνό.

      Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Άμφισσας οι οποίοι, πέραν της ενημέρωσης, με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν, άγγιξαν και μύρισαν, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κάποια κλαδιά από δέντρα που φύονται στον Παρνασσό. Από την άλλη πλευρά, οι  μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μαζί με εκπαιδευτικούς, συνοδούς γονείς και στελέχη του Φορέα περπάτησαν ένα μικρό μονοπάτι και ήρθαν σε άμεση  επαφή με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο απήλαυσαν.
Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ