Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Θεατρική παράσταση: «Να μάθεις να (ξε)φεύγεις» από το θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας Πείραγμα Λιβαδειάς την Κυριακή 25 Ιουνίου

Το θεατρικό εργαστήρι της Ομάδας Πείραγμα Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παράσταση: «Να μάθεις να (ξε)φεύγεις».....


Η παράσταση «Να μάθεις να (ξε)φεύγεις» είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από μικρούς μονολόγους βασισμένους σε κείμενα που επιλέξαμε γιατί κάτι είχαν να μας πουν κι αυτό το κάτι θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Η ομάδα πείρα(γ)μα στα πλαίσια του προγράμματός της «θέατρο και κοινωνία» βρέθηκε στη Λιβαδειά, από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017. 

"Σκοπός του προγράμματος «θέατρο και κοινωνία» είναι η σύσφιξη, η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και η εμψύχωση των μελών μιας ομάδας. Στη Λιβαδειά εργαστήκαμε για εννέα μήνες με κύριο κορμό της εργαστηριακής μας διαδικασίας το παιχνίδι. Παίξαμε, αφεθήκαμε στη δυσκολία, στην ευκολία, στο γέλιο, στη χαρά αλλά και στη λύπη αρκετές φορές."

"Σκοπός μας δεν είναι η παραγωγή και αναπαραγωγή ενός «θανατηφόρου θεάτρου» που υπηρετεί τη διάδοση ενός κυρίαρχου μοντέλου. Σκοπός μας είναι να σπάσουμε τις θεατρικές φόρμες, να καταργήσουμε τον τέταρτο τοίχο της σκηνής και να αναδείξουμε την απλότητα, το αληθινό συναίσθημα, την αμεσότητα και την αφήγηση ως τους πυλώνες της θεατρικής πράξης".

"Στη Λιβαδειά συν-εργαστήκαμε υποδειγματικά με υπέροχους ανθρώπους και πρόθεσή μας είναι να εξελίξουμε αυτή την πρώτη πειρα(γ)ματική εργασία και στον χρόνο που έρχεται."

Εμψύχωση και σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα – σκηνοθέτης, Γιάννης Καρούνης – ηθοποιός, Ειρήνη Μελά – ηθοποιός

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρες παραστάσεων 19:00 και 21:30, Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς: Δωδεκανήσου 5 

Είσοδος ελεύθερη

Η ομάδα πείρα(γ)μα
Από τη γέννησή της το 2008 μέχρι και σήμερα, η ομάδα πείρα(γ)μα επιμένει να επιβιώνει ως ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη, συλλογική και συνεργατική επαγγελματική θεατρική ομάδα, έχοντας μέχρι τώρα στο ιστορικό της οκτώ παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Επιμένει ότι μέγιστος σκοπός της είναι η εμψύχωση των θεατών της αλλά και των ανθρώπων που συμμετέχουν στα εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις της. Βραβεύτηκε με τον Έπαινο Αρχαίου Δράματος (βραβεία Κάρολος Κουν 2013) για την παράστασή της «Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου