Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δελφών προς τους δημότες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, δημότες και φίλοι του Δήμου Δελφών,....


Στις πόλεις μας και στα χωριά μας έχουμε πλέον κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους πράσινους και μπλε κάδους.

Αυτό οφείλεται τόσο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας και στην εντατική προσπάθεια όλου του μηχανισμού μας, όσο (και κυρίως) στην καλή δική σας προσπάθεια, στην συμμόρφωσή σας με τους κοινωνικούς κανόνες και στην ενεργό συμμετοχή σας.

Υπάρχουν σήμερα στον τομέα αυτό μόνο κάποιες ελάχιστες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Έχουμε παρατηρήσει ότι σε ορισμένες Κοινότητες, σε πολύ συγκεκριμένους κάδους αποκομιδής, δημιουργούνται προβλήματα (σακούλες εκτός κάδων, συσσώρευση σκουπιδιών μολονότι ο παρακείμενος κάδος σε λίγα μέτρα απόσταση έχει πολύ χώρο κ.λπ.). Το ίδιο συμβαίνει και σε συγκεκριμένα σημεία κοινόχρηστων χώρων.

Απαιτείται απ’ όλους μας εγρήγορση. Απαιτείται κοινωνικός έλεγχος. Οι λίγες κακές συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν και να στηλιτευτούν, ώστε σταδιακά να εξαλειφθούν.

Ο Δήμος μας, έχοντας πλέον ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του σε ικανό βαθμό και σχεδιάζοντας επιπλέον αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έχοντας ζητήσει κι έχοντας δεχτεί την κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια να ευπρεπίσουμε περαιτέρω τον τόπο μας, οφείλει να επιδείξει αυστηρότητα απέναντι στους ελάχιστους που εξακολουθούν να μην επιδεικνύουν την αναγκαία κοινωνική συνείδηση.

Εν όψει και της απαιτητικής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, σας παρακαλώ όλους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι.
Η πόλη μας (και το χωριό μας) είναι το κοινό μας σπίτι.
Η πόλη μας είμαστε εμείς οι πολίτες.
Ως δημότες του Δήμου Δελφών, ας κρατήσουμε το όνομα του Δήμου μας ψηλά, όπως του αρμόζει.
--------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δήμαρχε
    Κατανοώ απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για την διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος καθώς και την συμβολή της αρμόδιας αντιδημάρχου,τοπικών συμβούλων και των εργαζομένων.
    Κατακρίνοντας και εγώ από την μεριά μου τους ελάχιστους ?? ασυνείδητους που δεν μπορούν να κατανοήσουν το κακό που κάνουν στη φύση και κατ' επέκταση στην ίδια τους την ζωή,θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις για θέματα σχετικά με την καθαριότητα της Πολυδρόσου τα οποία χρονίζουν.
    1.Πολλοί κάδοι δεν έχουν καπάκια με αποτέλεσμα δυσοσμία και με δυνατό αέρα να φεύγουν τα ελαφρά απορρίμματα και να ρυπαίνουν τον γύρω χώρο.
    2.Δεν πλένονται με το ειδικό μηχάνημα συχνά με αποτέλεσμα ειδικά το καλοκαίρι να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας
    3.Δεν υπάρχει συνεργείο/υπάλληλος καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων-έστω κάθε 2-3 μήνες -με αποτέλεσμα η εικόνα του χωριού να είναι απαράδεκτη.(οι μόνες προσπάθειες γίνονται από σύλλογο του χωριού κάποιους λίγους εθελοντές και το Τ.Σ)
    4.Ο χώρος συγκέντρωσης ογκωδών απορριμμάτων στα παλιά σφαγεία ,έχει γεμίσει πολλούς μήνες και είναι εστία μόλυνσης.
    5.Πληροφορηθήκαμε κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι άρχισε να λειτουργεί πάλι η ανακύκλωση.Οι δημότες ενημερώθηκαν?Οι μπλέ κάδοι -πολλοί χωρίς καπάκια- ,αλλά κυρίως γεμάτοι σκουπίδια ,Πρέπει να καθαριστούν και να γίνει
    σοβαρή ενημέρωση για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.
    Θα είναι νομίζω χρήσιμο, παράλληλα με τις σωστές προτροπές σας προς τους δημότες , να κάνετε αυτό που έχετε υποχρέωση και που ο κάθε δημότης περιμένει ,πληρώνοντας κάθε μήνα τα τέλη που του αναλογούν .

    Με εκτίμηση
    Νίκος Στύλιας
    Κάτοικος Πολυδρόσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον συντοπίτη και φίλο Νικο Στύλια

    Επικουρικά και συμπληρωματικά θα πρόσθετα ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων , στην οποία αναφέρεται ο , κατά τα άλλα συμπαθής , Δήμαρχος , είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει σταδιακά , εάν η τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών θα διαθέτει ελεύθερους κάδους έτοιμους να δεχτούν τα νέα .
    Είμαι σίγουρος ότι στην πλειονότητα των συγχωριανών μας κανείς δεν θέλει να πετά τα απορρίμματα του γύρω από τους κάδους .
    Φοβούμαι πως η περίσταση και η ανάγκη, τους ωθεί σ αυτές τις ενέργειες .
    Και γι αυτό θα ήταν αποτελεσματικό να υπήρχαν , όπως παλαιότερα , δημοτικοί υπάλληλοι εντεταλμένοι στην , αν όχι καθημερινή , αλλά ωστόσο συχνότατη προσπάθεια καθαρισμού των οδών και των σημείων των κάδων .
    Η μέριμνα για την καθαριότητα σίγουρα δημιουργεί και συνείδηση .
    Με την απειλούμενη , αλλά κατά την άποψή μου ατελέσφορη αυστηρότητα , δεν προδιαγράφεται κάτι θετικό για την λύση του προβλήματος .
    Ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο καλοκαιρινό !!!
    Η λύση και η εγρήγορση είναι πλέον αποκλειστικά στην ευθύνη του Δήμου , του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων .
    Ας ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των συνθηκών .

    Χρήστος Ι. Κεφαλούδης
    Κάτοικος και Δημότης Άνω Πολύδροσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή