Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Θεατρικό σόου Ταγκαλή-Δρακάκη-Μαρκάτου με κατανομή ρόλων μεταξύ τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

«Θεατρικό σόου Ταγκαλή-Δρακάκη-Μαρκάτου με κατανομή ρόλων μεταξύ τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο»

Άλλη μια φορά ο κ. Ταγκαλής απέδειξε ότι δε μπορεί ή δεν θέλει να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου......


Χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, προέβη, σε προμελετημένη (όπως ομολόγησε ο ίδιος) σύμπραξη με τον κ. Δρακάκη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Χάρη Μαρκάτου (ο οποίος ενθάρρυνε από το βάθος της σκηνής…), σ’ ένα πρωτοφανές θεατρικού τύπου σόου.

Επικαλούμενος δήθεν ότι του απεκρύβησαν σημαντικά στοιχεία από το Δήμαρχο Δελφών σχετικά με τη λήψη δύο αποφάσεων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (με τις οποίες ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει αυτοτελές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου, ενώ ταυτόχρονα θα ιδρύεται Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών με έδρα την Ιτέα), προέβη σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση μαζί με τη δημοτική του ομάδα (παρόντες ήταν τη στιγμή εκείνη ο κ. Μανανάς και η κ. Καπαρέλη) και ενώ είχε προαναγγείλει ότι την τοποθέτηση επί της ουσίας θα κάνει ο κ. Δρακάκης (σε ρόλο εισηγητή, όπως ξεκάθαρα είχαν προσυνεννοηθεί).

Ο κ. Δρακάκης λοιπόν (ως εισηγητής, όπως τον έχρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πριν αποχωρήσει και αυτός) μας εξύβρισε, ονομάζοντας μας «πολιτικούς απατεώνες» και «μαυρογυαλούρους» (απευθυνόμενος μάλιστα ειδικά προς το Δήμαρχο, την κ. Αικατερίνη Καραδήμα και τον κ. Αθανάσιο Τσονάκα), αποκαλύπτοντας δήθεν κρυφά έγγραφα, που ωστόσο του τα είχαμε δώσει εμείς, αυθημερόν μόλις μας τα ζήτησε. 

Τον κ. Δρακάκη δεν τον σχολιάζουμε. Απευθυνόμαστε στον κ. Ταγκαλή:

Ερώτημα 1: Εφόσον θεωρείτε ότι παραπλανηθήκατε στη λήψη Απόφασης και ότι τα στοιχεία που σας «απεκρύβησαν» ήταν ουσιώδη (γιατί εμείς θεωρούμε το αντίθετο), σημαίνει ότι σήμερα έχετε αλλάξει άποψη; Αν δεν ήταν ουσιώδη τα δήθεν αποκρυβέντα στοιχεία, προς τι ο θόρυβος; Μόνο εφόσον οδηγηθήκατε σε απόφαση που δεν πιστεύετε πλέον, έχει νόημα η στάση σας.

Ερώτημα 2 (εύλογη συνέχεια του 1ου): Δεν είστε πλέον (με βάση τα νέα στοιχεία που ανακάλυψε ο «δαιμόνιος» κ. Δρακάκης) υπέρ του αιτήματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει την αυτοτέλεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου στην νομική βάση που προτείναμε; Έχετε προσχωρήσει πλέον στη «γραμμή Δρακάκη» ή όχι; Καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά και καθαρά, παραμερίζοντας τα μικρό-τοπικιστικά γαργαλήματα, στα οποία τελευταία έχετε επιδοθεί (συμπαραστεκόμενος σε γνωστούς κύκλους), σε μια στάση πρωτοφανή από τη σύσταση του καλλικρατικού Δήμου Δελφών για έναν αρχηγό μείζονος μειοψηφίας και εμφανώς επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Ερώτημα 3: Ποιος άλλος δήμαρχος που ξέρετε, έχει τόσες πολλές φορές καλέσει στο γραφείο του τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονος σημασίας θέματα; Ποια άλλη δημοτική αρχή έχει κάνει τόσες πολλές ανοιχτές διαβουλεύσεις (και με εσάς παρόντες) για τόσα πολλά ουσιώδη θεάματα; Προσπαθείτε να παρουσιάσετε το άσπρο μαύρο και να πείσετε τον κόσμο περί αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της δημοτικής μας αρχής; Για θυμίστε μας, σας παρακαλούμε, μία (μόνο) ανάλογη δημοκρατική και ανοιχτή ενέργεια που πράξατε εσείς στην τετραετή σας θητεία ως αντιδήμαρχος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ταγκαλής έχει επιλέξει συνειδητά να ανεβάζει τους τόνους με κάθε ευκαιρία ή αφορμή. Να δημιουργεί κλίμα σύγκρουσης και έντασης, ακολουθώντας ακραίους κύκλους και αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στον τόπο.
Χθες βέβαια είχε πολλούς λόγους (με τη λογική που τον διέπει) για να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, εκτός από αυτόν που προφασίστηκε. Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ήταν μια σειρά θεμάτων πολύ μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας, ως αποτέλεσμα συστηματικής μας δουλειάς, που αποτελούν απαντήσεις και δίδουν λύσεις σε μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας. Η ένταξη της πτέρυγας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Ε.Σ.Π.Α. (αίτημα εικοσαετίας), η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον παλιό περιφερειακό της Άμφισσας (αίτημα πολλών δεκαετιών), η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας, η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Φρουρίου στην Άμφισσα, το έργο μετατροπής του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου σε δημοτικό κτήριο με πολλές συστεγαζόμενες ωφέλιμες χρήσεις, η εγκατάσταση τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο των Δελφών, η αναβάθμιση του πεζοδρόμου του Γυμνασίου στην Άμφισσα, η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στην Τριταία, η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Μηνά, σημαντικές βελτιώσεις για το κτήριο του Λυκείου Ιτέας, η ίδρυση του «Δικτύου Δελφών» για τον πολιτισμό και τον τουρισμό (από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας) και αρκετά ακόμη.

Μάλλον ήταν πολλά και βαριά για να τα αντέξουν κάποιοι σε μία μόνο συνεδρίαση…

Αυτή η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει θέματα δεκαετιών και δίνει λύσεις, παρά τις αντιξοότητες. Επιμένει στον δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο και αγωνίζεται για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, σε πείσμα κάποιων που προσπαθούν να τους υπονομεύσουν.

Δεν φοβόμαστε την ένταση (η παράταξή μας εξελέγη δια πυρός και σιδήρου, δίχως τα παραδοσιακά κομματικά σπρωξίματα και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει την οργή και την εκδικητικότητα στελεχών του παλιού κομματοκρατικού συστήματος, χωρίς να λυγίζει), αλλά δεν τη θεωρούμε συμφέρουσα για τον τόπο και δεν την επιθυμούμε ακριβώς για το λόγο αυτόν. Καλούμε τον κ. Ταγκαλή να μεταβάλει στάση άμεσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                               Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου