Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο εξεταστικών κέντρων στο Νομό

Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο των εξεταστικών κέντρων στο Νομό.
Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας να εξαιρέσει από τη λίστα των εξεταστικών κέντρων των πανελλαδικών εξετάσεων τα σχολεία του Λιδορικίου της Γραβιάς και της Ερατεινής......

Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει αρκετούς μαθητές με μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και θα τους επιφορτίσει με επιπλέον κόπωση και άγχος, ενώ βγάζει εκτός προγραμματισμού αρκετές οικογένειες που θα πρέπει για άλλη μια φορά να βάλλουν το χέρι στην τσέπη.
Αυτή η πρακτική που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές είναι συνέχεια όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο και προμηνύει άσχημα μαντάτα. Έχουν ήδη προηγηθεί συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, στο όνομα της εξασφάλισης οικονομικών πόρων. Άλλωστε, κάπως έτσι εξασφαλίζονται και τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Απουσιάζουν και θα συνεχίσουν να απουσιάζουν από τα σχολεία ειδικότητες εκπαιδευτικών, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους «δανειστές» ότι δεν πρόκειται να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, καταργούνται κατευθύνσεις, κλείνουν σχολεία. Η παιδεία και η χρηματοδότησή της έχουν μπει στον «κόφτη» των δαπανών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως και η υγεία, οι συντάξεις και οι μισθοί. Αυτό σημαίνει ότι όταν η κυβέρνηση ξεφεύγει εκτός προϋπολογισμού αυτοί που θα την πληρώνουν θα είναι για άλλη μια φορά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Δεν αφορά το λαό και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτόν αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Για αυτό συμβαίνουν όλα αυτά στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως αντίστοιχα λειτουργεί και το Νοσοκομείο της Άμφισσας. Όλα στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεπιχειρηματιών μετατρέπονται σε εμπόρευμα.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική μπορεί και πρέπει να βρει ηχηρή απάντηση από όλους και να ανατραπεί. Από την εργατική τάξη, τα παιδιά της, τους δασκάλους τους, όλα τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή. Βάζοντας στην πάντα δυνάμεις που τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο και σήμερα βγάζουν επαναστατικές κορώνες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα των παιδιών μας και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει σε όλα τα παιδιά, σύγχρονη, αναβαθμισμένη, ολόπλευρη!

Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου