Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Συνάντηση Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας Φ. Γεννηματά με Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς Ν.Ε.

Συνεδρίαση με την Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φώφη Γεννηματά και τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου, ....
για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις από το 4ο μνημόνιο και την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των Γραμματέων και Αναπληρωτών Γραμματέων  των Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα, με την Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Φώφη Γεννηματά.
Τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ  Φωκίδας εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Χρήστος Τσαμαντάνης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κώστας Αντωνόπουλος
Η Πρόεδρος ενημέρωσε λεπτομερώς τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδος.
Τα Εθνικά μας Θέματα διανύουν μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Σε σχέση με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίστηκε ότι θέλουμε μια Τουρκία, δημοκρατική, σταθερή, Ευρωπαϊκή. Χωρίς αυταρχισμούς και καταπιεστικές αντιδημοκρατικές πρακτικές, αντίθετες στις Ευρωπαϊκές αξίες, στο κράτος δικαίου, στο διεθνές δίκαιο.  Οι τελευταίες εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα προκαλούν βαθύτατη ανησυχία.
Η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ ζήτησε στην πρόσφατη Σύνοδο των ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων, να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή επιρροή για την επαναφορά της Τουρκίας στην δημοκρατική τάξη και το σεβασμό των διεθνών συνθηκών.
Για την  «Β΄ Αξιολόγηση» και την δέσμευση της χώρας από την  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ ) για πολλά χρόνια. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα «Grexit ή διαρκή λιτότητα».
Ζήτησε να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή, το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου και το σύνολο των κειμένων συμφωνίας που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον. Και αυτό γιατί κανείς πια δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ Τσίπρας και οι Υπουργοί του, για να  αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων. Να μάθει ότι  οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον.
Στο τέλος Ιουνίου του 2017 θα πραγματοποιηθεί το Πολιτικό – Προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το Συνέδριο θα αποτυπώσει το πολιτικό μας στίγμα, και τη νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, όπως ζητούν από εμάς οι πολίτες.
Το Συνέδριο θα επεξεργασθεί το Πρόγραμμα Ελλάδα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας.
Είναι Συνέδριο ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συνδιαμορφώσουμε τις αποφάσεις μας.
Το Φθινόπωρο του 2017 θα πραγματοποιηθεί το Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Το Συνέδριο θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με  την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2016 και περιλαμβάνει:
  • Την Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση,
  • Την εκλογή οργάνων
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική του.
Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου