Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μονοπάτι Παρνασσού 2017 - Ένας απολογισμός


Ακόμη ένα, το δέκατο, Μονοπάτι Παρνασσού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών, το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στην Αμφίκλεια.....

Η διοργάνωση ξεκίνησε το Σάββατο με τους 3 παιδικούς αγώνες, το φυτώριο των νέων αθλητών με περισσότερες από 120 συμμετοχές. Ο ΑΣ Διόνυσος Αμφίκλειας που διοργανώνει το Μονοπάτι Παρνασσού άλλωστε είναι σύλλογος που διαθέτει σχεδόν αποκλειστικά παιδικά και εφηβικά τμήματα.
Η συνέχεια περιλάμβανε τον 4ο αγώνα του Σαββάτου, το Amfiklia City Trail των 4 χιλιομέτρων, που έδωσε τη δυνατότητα στους λίγους, είναι αλήθεια, συμμετέχοντες να πάρουν μια καλή γεύση του παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας.
Την Κυριακή με μια λαμπρή, ανοιξιάτικη μέρα η Αμφίκλεια, από νωρίς το πρωί, υποδέχθηκε τον κύριο όγκο των αθλητών. Οι ορεινοί αγώνες έφεραν στην γραμμή της αφετηρίας 650  αθλητές, σε 3 εκκινήσεις σε διάστημα μιας ώρας. Εκατοντάδες εθελοντές, κάθε ηλικίας, είχαν πάρει θέση στην Αμφίκλεια και στους σταθμούς του βουνού για να υποστηρίξουν τους αθλητές. Η διαδρομή στο βουνό στην καλύτερη εποχή του χρόνου, επιβεβαίωσε την επιλογή μας να πραγματοποιείται ο αγώνας αυτές τις μέρες κάθε χρόνο.
Οι τερματισμοί ξεκίνησαν με το Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού των 10,9 χιλιομέτρων. Πρώτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Φλαούνας Αρίωνας με χρόνο 1:07:05 και τον ακολούθησε λίγα δευτερόλεπτα μετά, στη δεύτερη θέση ο περσινός νικητής Ζήνδρος Κώστας και στην τρίτη θέση ο δεκαεπτάχρονος αμφικλειώτης Πανουργιάς Στάθης.  Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Ιγγλέζου Ασημίνα με 1:22:18, δεύτερη η Μουζάκη Ευτυχία και τρίτη η Κασέγια Εύχαρις.
Οι αθλητές του αγώνα Μονοπάτι Αμφίκλειας των 6 χιλιομέτρων ακολούθησαν. Πρώτος τερμάτισε ο Χάδος Θανάσης με 34:41, δεύτερος ο Παγουνάδης Νίκος και τρίτος άλλος ένας αμφικλειώτης ο Βασιλείου Στάθης. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Στρατίκη Μαρίνα με 46:50, δεύτερη η Τριανταφύλλου Έλενα και τρίτη η Μπότση Στέλλα.
Λίγο μετά τις 12 ήρθε η σειρά του αγώνα του πρωταθλήματος Skyrunner Series Greece Μονοπάτι Παρνασσού των 24,2 χιλιομέτρων. Ο πρωταθλητής και “συνήθης ύποπτος” Δημήτρης Θεοδωρακάκος έκοψε το νήμα με νέο ρεκόρ αγώνα 2:04:00 (το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος με 2:08:42 από το 2015). Ακολούθησε από κοντά ο
περσινός νικητής Γιώργος Διαλεκτός με 2:04:20. Στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος με 2:08:35.
Στις γυναίκες η Δήμητρα Μπίκα και η Iulia Gainariou πέρασαν μαζί την γραμμή του τερματισμού σε 2:24:35. Τρίτη τερμάτισε σε 2:39:53 η Μάλαι Μαρία.
Οι τερματισμοί των αθλητών συνεχίστηκαν μέχρι λίγο πριν τις 3μμ που ήταν και το όριο έγκυρου τερματισμού. Λίγο μετά μέσα σε κλίμα γιορτής, όλοι χειροκρότησαν τους νικητές αλλά και τους αφανείς ήρωες των αγώνων, τους εθελοντές που στήριξαν για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση. Η συνεισφορά τους ήταν κάτι παραπάνω απο πολύτιμη και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όπως και τους λίγους αλλά καλούς χορηγούς μας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η διαδρομές και των τριών αγώνων με τη μόνιμη σήμανση που διαθέτουν, αποτελούν ένα όμορφο και ασφαλές πεδίο προπόνησης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και θα ήταν μεγάλη χαρά μας να συναντάμε συχνά αθλητές να προπονούνται στα μονοπάτια του βουνού μας.
Με αίσθημα ικανοποίησης από τα θετικά σχόλια που δεχτήκαμε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με όλους εσάς, για το επόμενο Μονοπάτι Παρνασσού, τον Απρίλιο του 2018. 

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων

Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου