Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ - Για τις απολύσεις 15.000 συμβασιούχων στους δήμους

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στέκεται στο πλευρό των 15.000 συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους που απολύονται αλλά και τους ζητείται να επιστρέψουν δεδουλευμένα!!!...... Αφορμή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει «παράνομη» την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους μέχρι το τέλος του 2017. Πρόκειται για  ακόμα μια απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες παρόμοιες που κρατούσαν σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους. Αποφάσεις που πήραν κατά καιρούς σε βάρος των συμβασιούχων τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών με την στήριξη των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους δεν μπορεί να στηρίζεται σε νομοθετήματα για επεκτάσεις συμβάσεων όπως αυτές της σημερινής κυβέρνησης, ούτε σε Ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά ούτε και σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Όλα αυτά έναν και μόνον στόχο είχαν: να καλλιεργήσουν αυταπάτες αλλά και να διαιωνίσουν την ομηρία των συμβασιούχων.
Η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από ένα κράτος και μια κυβέρνηση που τσακίζει ότι θυμίζει από εργατικό λαϊκό δικαίωμα όπως αποδεικνύεται και με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει για να υπηρετήσει τη κερδοφορία των καπιταλιστών.
Μόνον η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Πάλη που θα συγκρούεται με τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, θα στοχεύει στην ανάκτηση των απωλειών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με προμετωπίδα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Καλούμε τους συναδέλφους μας συμβασιούχους του δήμου να δώσουν μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων αλλά και της ΚΕΔΕ και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου Φωκίδας την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 10 το πρωί στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου