Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Yπόμνημα διαμαρτυρίας για τις νομοθετήσεις περί υπαιθρίου εμπορίου

Η κίνηση «Κάστρο Αλληλεγγύης» διαβιβάζει σήμερα, στους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους βουλευτές του νομού, φάκελο με υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις νομοθετήσεις περί υπαιθρίου εμπορίου.....

Το υπόμνημα υπογράφεται από 54 παραγωγούς και (συλλογικά) από 2 συνεργατικές ενώσεις, από όλη την Ελλάδα, που συνεργάζονται με την κίνησή μας αλλά και άλλες κινήσεις «Χωρίς μεσάζοντες». Μαζί διαβιβάζεται και το ψήφισμα με περίπου 320 υπογραφές που συλλέχθηκαν ηλεκτρονικά και χειρόγραφα.

Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου. 
Η κίνηση «Κάστρο Αλληλεγγύης» διαβιβάζει σήμερα, στους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους βουλευτές του νομού, φάκελο με υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις νομοθετήσεις περί υπαιθρίου εμπορίου. Το υπόμνημα υπογράφεται από 54 παραγωγούς και (συλλογικά) από 2 συνεργατικές ενώσεις, από όλη την Ελλάδα, που συνεργάζονται με την κίνησή μας αλλά και άλλες κινήσεις «Χωρίς μεσάζοντες». Μαζί διαβιβάζεται και το ψήφισμα με  περίπου 320 υπογραφές που ζητάει:
§  Την κατοχύρωση του δικαιώματος όλων των παραγωγών να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές με άδεια υπαίθριου εμπορίου για όλη την επικράτεια 
§  Τη νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες»
§  Τη διασφάλιση του δικαιώματός μας να προμηθευόμαστε ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής μας
Στα πλαίσια της κοινής τους δράσης οι παραπάνω συνυπογράφοντες ζητούν από τους αποδέκτες του υπομνήματος συνάντηση για να τους ενημερώσουν για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προετοιμαζόμενες ρυθμίσεις. Η προσπάθεια για την ενίσχυση και στήριξη της ντόπιας παραγωγής δεν μπορεί να περιμένει, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να «ναρκοθετείται» με όλο και μεγαλύτερα εμπόδια.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της «Πρότασης Ρύθμισης», οι  πανελλαδικές άδειες υπαίθριου εμπορίου θα αντικατασταθούν με νέες (περιορισμένες σε αριθμό) που θα ισχύουν εντός περιφέρειας και για δημοτικές κοινότητες κάτω των 5000 κατοίκων!!! Εφευρίσκονται επίσης «Αγορές Καταναλωτών» που θα γίνονται (αν γίνονται), από γραφειοκρατικούς φορείς (που πρέπει πρώτα να ιδρυθούν), με την εποπτεία των δήμων το πολύ μία φορά το δίμηνο σε ημέρα που δεν θα έχει άλλη υπαίθρια αγορά.
Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται για λίγες ακόμη ημέρες ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας.  Μπορεί όποιος θέλει, αν δεν το έχει κάνει, να ενημερωθεί και να υπογράψει με τον σχετικό σύνδεσμο. Μπορεί επίσης να υπογράψει μέσα από τη φόρμα παραγγελιών της επόμενης διάθεσης που θα γίνει το Σάββατο 8 Απριλίου.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου