Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Επιτυχημένη παρουσία της Δωρικής Αδελφότητας στα γυρίσματα της Πασχαλιάτικης εκπομπής «Από τόπο σε τόπο»


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο Λιδωρίκι Φωκίδας τα γυρίσματα της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο» με παρουσιαστή τον Χρήστο Μυλωνά, που θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα από το κανάλι της Βουλής. ......

Πλήθος κόσμου τόσο από τα τριγύρω χωριά όσο και από την Αθήνα κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Βαθειάς για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα. Σημειωτέον ότι τρία (3) πούλμαν από την Αθήνα με άτομα που κατάγονται από την Δωρίδα παραβρέθηκαν στην αναφερόμενη εκδήλωση, η οποία ανέδειξε τις ομορφιές της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον εορτασμό του παραδοσιακού Ρουμελιώτικου Πάσχα.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπετζώνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο πολιτευτής Φωκίδας κ. Χαλιορής Κωνσταντίνος. 
Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα χορευτικά της Δωρίδας που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αγαστή συνεργασία. Πρόκειται για τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου,το χορευτικό τμήμα της Δωρικής Αδελφότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κονιάκου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας και της Αδελφότητας Κονιακωτών Δωρίδος «ο Άγιος Γεώργιος» που με όμορφα χορευτικά τους με τις παραδοσιακές ενδυμασίες διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους. 
Το χορευτικό της Δωρικής Αδελφότητας διέπρεψε υπό την οργάνωση και έμπειρη επίβλεψη του κ. Δημήτρη Μπέσκου, Έφορου του Δ.Σ. της Δ.Α. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον κ. Μπάμπη Παναγιωτόπουλο, δάσκαλο χορού του χορευτικού της Δ.Α. καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εθελοντικά στο εν λόγω χορευτικό. Από τη Δωρική Αδελφότητα παρέστησαν ο Πρόεδρος κ, Γιάννης Μπαλατσούρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Δρίτσας, ο Ταμίας κ. Λουκάς Καραγιάννης, η Ειδική Γραμματέας κα Μαρία Ανδρίτσου, ο Έφορος κ. Δημήτρης Μπέσκος και η κα Κατερίνα Κοντογεώργου, μέλος Δ.Σ. η οποία ξεχώρισε με τις χορευτικές της ικανότητες στο χορευτικό της Δωρικής Αδελφότητας. 
Συμμετείχε επίσης και ο κ. Κατσακούλας Ανδρέας, μέλος εξελεγκτικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Δ.Α. Τέλος, ιδιαίτερο τοπικό χρώμα και γεύση στην εκδήλωση προσέδωσαν τα προσφερόμενα ντόπια γαστρονομικά εδέσματα και προϊόντα της Δωρικής γης (παραδοσιακές πίτες που είχαν επιμελώς προετοιμασθεί από τις γυναίκες από τα τριγύρω χωριά, ζυμωτό ψωμί, ντόπιο τυρί και βέβαια ψητό αρνί και κοκορέτσι που προετοιμάζονταν Doric Society / Ieronos 6 & Timotheou, 11634 Pangrati, Athens, Greece, Phone / FAX: +30 210-7513646 E-mail: dorikiadelfotis@gmail.com –Site: www.dorikiadelfotis.gr 2 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης) που προσφέρθηκαν γενναιόδωρα σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
Πολλά συγχαρητήρια στο Δήμο Δωρίδας καθώς και σε όλους αυτούς τους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους που συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και ευελπιστούμε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει απαρχή παρόμοιων εκδηλώσεων και δράσεων για την ανάδειξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Δωρίδας, που πραγματικά αξίζει να γίνει γνωστή και να προβληθεί περαιτέρω ! 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου