Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πρωταθλητής και στους παίδες της ΕΣΚΑΣΕ ο ΓΣ Ιτέας

Πρωταθλητής ΕΣΚΑΣΕ στην κατηγορία παίδων είναι ο Γ.Σ. Ιτέας με την ομάδα του Μωραΐτη να κερδίζει την Παναγίτσα με 75-65, σε ένα πολύ καλό ματς με ανατροπές στο σκορ αλλά και στα συναισθήματα!....
Η Ιτέα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων πήρε και το παιδικό, με την ομάδα της Φωκίδας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος για το 2017 στις κατηγορίες υποδομής!
Η Παναγίτσα ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό, προηγήθηκε με 9-1 και 16-5 και με κορυφαίο τον Μπαρμπούρη που έδειξε στοιχεία παίκτη που μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη, φάνηκε να ελέγχει τον τελικό. Η Ιτέα κυρίως με τον Σανούδο προσπάθησε να κρατηθεί στο ματς, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 23-15. Στη β΄ περίοδο οι πιτσιρικάδες του Μωραΐτη με πολύ καλή άμυνα ροκάνισαν τη διαφορά και με τρίποντο του Σανούδου προηγήθηκαν με 27-28 και λίγο αργότερα με 27-30 για να τελειώσει το ημίχρονο με καλάθι του Παγώνη στην εκπνοή ισόπαλο με 34-34.
Στο τρίτο 10λεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν στον πόντο (50-52) με τα πάντα να κρίνονται στην τελευταία περίοδο. Η Παναγίτσα ξεκίνησε εντυπωσιακά και ξέφυγε με 60-52 αλλά η Ιτέα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παγώνη έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 4-17 για να πάρει το προβάδισμα στο 1:56 πριν τη λήξη με 64-69. Οι μικροί του Μωραΐτη διατήρησαν το προβάδισμα φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση της κούπας με 75-65 πετυχαίνοντας στο τέλος συνολικό σερί 23-5 για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Κορυφαίος της Παναγίτσας ο Μπαρμπούρης, ενώ έλειψε στο β΄ ημίχρονο ο Γαλάνης που τραυματίστηκε και δεν έπαιξε. Από την Ιτέα, ο Παγώνης ήταν σούπερ στο β΄ ημίχρονο, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σανούδος, χωρίς γενικά να υστερήσει κανείς και από τις δύο ομάδες, με τους πιτσιρικάδες να δείχνουν πως έχουν ταλέντο και το μέλλον να προβλέπεται πολύ καλό για Ιτέα και Χαλκίδα.
Δεκάλεπτα: 23-15, 11-19, 16-18, 15-25
Παναγίτσα (Μιχαήλ): Βαλαής, Ντουζίδης 3 (1), Λουκάς, Καρυστινός 19, Γαλάνης 7, Μπαρμπούρης 23 (1), Ματρόζος, Καραγεώργος 2, Κυπαρισσόπουλος, Χατζητσοπάνης 6, Μακάκης, Καμπιώτης 5
ΓΣ Ιτέας (Μωραϊτης): Παπανικολάου, Παγώνης 30 (1), Σανούδος 23 (1), Ιατρίδης 4, Φώτης, Γερεντές, Δημητρίου 14 (1), Περδίκης, Αγουρίδης, Σανούδος Απ., Παπαδρόσος 4, Λίκε
Μετά το τέλος του τελικού ο προπονητής των πρωταθλητών του ΓΣ Ιτέας, Χρήστος Μωραΐτης, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και στην ομάδα της Παναγίτσας τονίζοντας πως ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας αντάξιος της ποιότητας των δύο αντιπάλων.
Για τη νίκη της ομάδας του ο Χρήστος Μωραΐτης τόνισε πως στο τελευταίο 10λεπτο οι παίκτες του έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία λόγω της συμμετοχής τους και με το αντρικό τμήμα πήραν σωστές αποφάσεις φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου, που όπως πάντως επισήμανε το νόημα σε αυτές τις κατηγορίες είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά να προετοιμάζονται σε όλα τα επίπεδα για να αγωνιστούν μελλοντικά σε δυσκολότερες συνθήκες.
«Ήταν ένας τελικός αντάξιος της ποιότητας των δυο ομάδων. Ένα ματς με όμορφο θέαμα που ελπίζω να το ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Είχε αρκετό σασπένς με πολλές εναλλαγές στο σκορ και νομίζω πως τα παιδιά και των δυο ομάδων έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.Το τρόπαιο σαν τρόπαιο δεν λέει τίποτα σε εμένα προσωπικά αν δεν συνεχιστεί η σκληρή δουλειά από τα παιδιά ώστε να φτάσουν στα όρια των δυνατοτήτων τους. Κανείς δεν θα θυμάται σε τρία τέσσερα χρόνια ποιος πήρε το παιδικό πρωτάθλημα. Το νόημα νομίζω στα τμήματα υποδομής είναι τα παιδιά να προετοιμαστούν αγωνιστικά, πνευματικά, σωματικά για υψηλότερο επίπεδο. Στα του τελικού έχω να πω ότι η Παναγίτσα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο εμείς λόγω ότι τα παιδιά μας είναι πιο παιγμένα (σε αντρικό επίπεδο) είχαμε καλές αποφάσεις και βγάλαμε πολύ μεγάλη ψυχή.Συγχαρητήρια στην ομάδα της Παναγίτσας που είναι μια παραδοσιακή δύναμη στον χώρο των υποδομών και αυτό δίνει μεγαλύτερη αίγλη στη νίκη μας. Το να επισημάνω ότι ο κόουτς Μιχαήλ κάνει εξαιρετική δουλειά εκεί νομίζω είναι περιττό. Ευχαριστώ τον κόσμο της Ιτέας για την υποστήριξη του και δίνω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μου για την αγωνιστικότητα τους αλλά και το ήθος τους. Τη νίκη την αφιερώνω στον άτυχο αθλητή μας Αναγνωστάκο Θοδωρή που απουσίαζε λόγω τραυματισμού και έχασε τον τελικό. Μακάρι στη ζωή του, αυτός και όλα τα παιδιά να παίξουν σε πολύ πιο σημαντικούς τελικούς από τον χθεσινό…Συγχαρητήρια και για τη διαιτησία των κύριων Κοτσιμπού, Χουγιάζου σε ένα πολύ δύσκολο ματς.»
amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου