Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Θετικές εξελίξεις για το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας


Θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού

Μετά από μια πολύμηνη, ομαδική και κοπιώδη προσπάθεια και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών,.....
τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού οι μελέτες που αφορούν στο Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας.
Κατόπιν σχετικής εισήγησης των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ) το Συμβούλιο Μουσείων κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την:
«Έγκριση ή μη Μουσειολογικής (οριστικής μελέτης) – Μουσειογραφικής (προμελέτης) του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας, Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Π.Ε. Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου τα μέλη της μελετητικής Ομάδας (για τη Μουσειολογική Μελέτη: Παρασκευάς Ποτηρόπουλος και Ιωάννης Φάππας και για τη Μουσειογραφική Προμελέτη: Μαρία Φραντζή, Γιώργος Δημητρέλος, Μάξιμος Κοκκώνης).
Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων ήταν θετική και το θέμα προωθήθηκε για την οριστική απόφαση έγκρισης των μελετών από την Υπουργό Πολιτισμού.

Με την επικείμενη υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση των μελετών θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της επίσημης έγκρισης των μελετών του Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που ελάχιστα λαογραφικά - εθνολογικά Μουσεία έχουν πετύχει στην ελληνική επικράτεια.
Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (σε ό, τι αφορά στα θέματα πολιτισμού).

Μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σχετική εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών της Αράχωβας εκ μέρους της μελετητικής ομάδας και του Μουσείου.

                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου