Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το ελπιδοφόρο μήνυμα του εορτασμού μίας Εθνικής Επετείου.

Η σημασία των επετειακών εκδηλώσεων στην Άμφισσα γα την Απελευθέρωση του
Κάστρου των Σαλώνων από τον τουρκικό ζυγό αποτελεί οφειλόμενη τιμή για το
πρώτο Κάστρο που απελευθερώθηκε κατά το ξέσπασμα του αγώνα της εθνικής μας Παλιγγεννεσίας......

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υπέρμαχος της απόδοσης τιμών στις υπέρτατες αξίες αυτού του τόπου , επικροτεί και επιβραβεύει τον πανηγυρικό εορτασμό μίας εθνικής επετείου που αποτελεί εθνική υποχρέωση , να θυμόμαστε πάντα τι οφείλουμε σε όλους όσους  στάθηκαν όρθιοι και κινδύνευσαν , προσφέρονταν τη ζωή τους για την επανάκτηση ή τη διατήρηση της ελευθερίας των Ελλήνων.
Αν μείνουμε όμως μόνο στη  μνημειακή διάσταση, φτωχαίνουμε τον εορτασμό, τον περιορίζουμε.  Ο εορτασμός της εθνικής επετείου και η ουσία της συνδέεται κυρίως με το μέλλον, αφού   το ιστορικό γεγονός είναι πραγματικό αλλά η  επέτειος του γεγονότος είναι συμβολική , είναι η ιδέα, οι άυλες εκείνες αξίες που αδυνατούμε να τις αγγίξουμε χειροπιαστά , δεν τις ζυγίζουμε, δεν τις βλέπουμε .
Η απελευθέρωση του έθνους , η μη παράδοση της σημαίας  θυσιάζοντας  τη ζωή τους οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας, όταν την τιμούμε όλοι, τότε δεν είναι ένα απλό ύφασμα, είναι σύμβολο της πίστης στην πατρίδα. Και η πίστη-αγάπη για την πατρίδα  είναι αξία
ριζωμένη στην ελληνική γη.
Το σύμβολο είναι δύναμη, δύναμη που ωθεί προς τα εμπρός, δύναμη για συνέχιση, για διατήρηση των αξιών η την επανάκτησή τους και η
δύναμη αυτή αναζωογονείται κάθε φορά με τον εορτασμό μίας εθνικής επετείου .

Η εθνική επέτειος φέρνει ένα μήνυμα, το μήνυμα της αξίας της ελευθερίας, μήνυμα πολύτιμο, γιατί παραδίδεται μέσα από τον χρόνο και γίνεται πια Παράδοση και αφορά τις επερχόμενες γενιές.  Δεν παραδίδουμε σε όσους πέρασαν αλλά σε όσους έρχονται.
 Η εθνική επέτειος είναι φορέας παραδόσεως.
Γι’ αυτό λοιπόν  μεριμνούμε να στέκει Αγέρωχη, Ατσαλάκωτη, Αψεγάδιαστη η Ελληνική μας σημαία , μία εικόνα που  αρμόζει στην Ελλάδα και που επιδιώκουμε για τα  παιδιά μας.

 Συγχαρητήρια λοιπόν για την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά των πολιτιστικών συλλόγων που συμβάλλουν δυναμικά με την ενεργό συμμετοχή τους στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και των στοιχείων που συνθέτουν την Ελληνική ταυτότητα.

Γραφείο Τύπου

ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου