Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ! Όταν όλα αυτά συντάσσονται στην ίδια πλευρά, ένας άνθρωπος με ευαισθησία και με συναίσθηση του κοινωνικού του περιβάλλοντος δεν έχει παρά μία μόνο επιλογή: Να συνταχθεί με τον αντίπαλο αυτών των τεράτων.

Έξι δηλώσεις, έξι αποστροφές λόγου που γεννούν την αποστροφή μας. Γιατί η σημερινή αντιπολίτευση δεν είναι παρά ένας χορός πολιτικών τεράτων.....

του Νίκου Μωραΐτη
Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο, λέει ο Κώστας Σημίτης, που μετέτρεψε τη διαφθορά σε επιστήμη.
Στα αρχ… μας ο Μπελογιάννης, λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που ίσως όσο καιρό έχει να δει την αξιοπρέπεια έχει να δει και τα γεννητικά του όργανα.
Ο Τσίπρας πηγαίνει με την ίδια άνεση στον Πανάγιο Τάφο και στον Μπελογιάννη, λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που με την ίδια άνεση νομοθέτησε το νόμο περί ΜΜΕ, το νόμο περί ευθύνης υπουργών και τον ΕΝΦΙΑ (ως… ασφάλιστρο κινδύνου για τα σπίτια μας, θυμάστε; Θυμάται κανείς;).
Η μέση εκπαίδευση χρειάζεται μία σοβαρή συντηρητική μεταρρύθμιση, γράφει στην Καθημερινή ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, θιγμένος από την κατάργηση της διαγωγής κοσμίας στα σχολεία, ενώ στην εφημερίδα του (βλέπε άρθρα του ιδίου και του Στέφανου Κασιμάτη) η διαγωγή χυδαία επιτρέπεται και επιβραβεύεται.
Είναι πασιφανές ότι οι ξένοι έχουν ψηφίσει Μητσοτάκη, λέει κομπάζοντας στο ΣΚΑΪ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σε μία θολούρα μεταξύ φανατισμού και ειλικρίνειας.
Ο μόνος εχθρός της Ελλάδας είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μόνος εχθρός επί των ημερών του στο Υπουργείο Υγείας ήταν οι οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες. Και Σόιμπλε – Δ.Ν.Τ πάντα φίλοι του.
Παρακαλώ, μη συνδέσετε τον τίτλο με τον όγκο των δύο από τα δημόσια πρόσωπα που ανέφερα. Άλλωστε τα άλλα τέσσερα είναι σωματικώς κομψά. Ο παχυδερμισμός δεν έχει να κάνει με το βάρος αλλά με την απουσία από τις απόψεις τους οποιασδήποτε ευαισθησίας και οποιουδήποτε ίχνους συστολής. Μιλάμε για μία απόλυτη αναλγησία, η οποία (σύμπτωση;) χαρακτηρίζει τους πολιτικούς ή δημοσιογραφικούς (το ίδιο είναι πλέον) εκπροσώπους μίας συγκεκριμένης πολιτικής εκδοχής.
Δεν είναι φιλελεύθεροι, όπως, νομίζουν, ούτε αστοί. Είναι θιασώτες ενός πολιτικού αξιώματος το οποίο λέει «πήγαινε πνίξου» στον άλλο, καταθέτει την άποψη χωρίς σεβασμό ή αιδώ, είναι οπαδοί ενός άκρατου πολιτικού κυνισμού.
Όσο όλα αυτά τα πολιτικά παχύδερμα συντάσσονται στην ίδια πλευρά, ένας άνθρωπος με ευαισθησία και με συναίσθηση του κοινωνικού του περιβάλλοντος δεν έχει παρά μία μόνο επιλογή: Να συνταχθεί με τον αντίπαλο αυτών των τεράτων.
«Ακόμη κι αν ο αντίπαλος κάνει λάθη ή είναι λιγότερος των περιστάσεων;», θα ρωτήσετε. Όμως η εποχή δεν έχει χώρο για δεύτερες σκέψεις όταν η πρώτη -του να συνεχίσεις να λέγεσαι άνθρωπος- τίθεται εν αμφιβόλω.

3 σχόλια:

  1. 48 ώρες μετά την ανάρτηση αυτού του εμμετικά μονόπλευρου λιβελλογραφήματος και ο σχολιασμός του παραμένει καθηλωμενος στο ΜΗΔΕΝ. Αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Πάρε τηλέφωνο τους υποβολείς σου (Βαξεβάνη, Καλογρίτσα, Κόκκινο, λεφτ gr, βρωμΕΡΤ) και πες τους να αλλάξουν κασσέτα. Κάτι πιο πιασάρικο ρε αδερφέ. Μαρέβα,ZIMENS,NOVARTIS. Αυτά πουλάνε τώρα.
    ΥΓ. Σε λίγο αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος, τον περιμένει στην Κουμουνδούρου ο φίλος του και συνεργάτης Κοτσακάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν είσαι υπάνθρωπος, είσαι Χρυσή Αυγή5 Απριλίου 2017 στις 6:07 μ.μ.

    Συγκλονίζει η επιστολή του πατέρα του 24χρονου φοιτητή που έδειραν χρυσαυγήτες.
    Όταν είσαι υπάνθρωπος, είσαι Χρυσή Αυγή

    Αθήνα 1-4-2017.

    Για την επίθεση που δέχτηκε ο Αλέξης ……

    Όταν μισείς τον εαυτό σου είσαι ανόητος.

    Όταν μισείς τον εαυτό σου και το κρύβεις εισαι συμπλεγματικός.

    Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου μισείς πρώτα τον εαυτό σου.

    Όταν μισείς τον συνάνθρωπό σου και δεν παραδέχεσαι ότι μισείς τον εαυτό σου, είσαι σχιζοφρενής.

    Όταν μισείς τον συμπολίτη σου και λες ότι αγαπάς τον εαυτό σου είσαι θρασύδειλος.

    Όταν το άλλοθί σου είναι όλα αυτά δεν είσαι άνθρωπος.

    Όταν επικαλείσαι την ιδιότητα του ανθρώπου και δηλώνεις όλα τα προηγούμενα είσαι υπάνθρωπος.

    Οταν είσαι υπάνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεσαι τις έννοιες του κάλλους, της αρμονίας και της ευγένειας.

    Όταν δεν κατανοείς αυτές τις έννοιες δεν μπορείς να είσαι Έλληνας.

    ‘Οταν ενσωματωνέσαι σ’ όλα τα προηγούμενα και θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, τότε είσαι Χρυσή Αυγή.

    Με αφορμή τη βία που εκδηλώνεται μέσω των ανεγκέφαλων, την κακοήθεια που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην κοινωνική ενσάρκωση της προσαρμοσμένης γεροντικής αδιαφορίας, οδηγείσαι στη λατρεία της νεκρικής ακαμψίας.

    Δημήτρης Φ. Λάζαρης,
    Αρχιτέκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΡΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΣΥΝΑΓΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΕΣ ΚΑΛΟΓΡΗΤΣΕΣ Κ.Λ.Π. ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΟ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ. ΚΕΙΝΟΣ ΤΑΛΕΓΕ ΕΤΣΙ ΤΣΙΚΟΥΡΑΤΑ.
    ΑΛΗΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΕΡΙΑ ΜΗΠΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή