Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει ….στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 9μμ
Σάββατο 11/3/2017 και ώρα 7μμ
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει ….στην Ιτέα
Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας 2016
          Όπως κάθε χρόνο σας καλούμε και φέτος να υποδεχτούμε στην Ιτέα τις βραβευμένες ταινίες των νεαρών κινηματογραφιστών που σε 15-20 λεπτά καταφέρνουν να μας πουν μια ιστορία συγκινητική, έξυπνη, θλιμμένη ή αστεία…  

Το Σάββατο στις 7μμ θα είναι μαζί μας η Γιάννα Αθανασάτου, ιστορικός κινηματογράφου και καθηγήτρια Παν/μίου για να συζητήσουμε μαζί της για τις ταινίες αλλά και γενικότερα για τις δημιουργίες των νέων κινηματογραφιστών.  
Περισσότερες πληροφορίες
«Ο ΚΥΒΟΣ» (24’) του Αλέξανδρου Σκούρα με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου πήρε επάξια το Α’ βραβείο (Χρυσός Διόνυσος). Ο αγαπημένος γιος της μαμάς επιστρέφει από το εξωτερικό. Στο πατρικό τον περιμένουν και τα δυο του αδέλφια, η αδελφή του και ο Μάκης που το μόνο αξιόλογο πράγμα που έχει να επιδείξει στη ζωή του είναι η εξωπραγματική ταχύτητα με την οποία λύνει τον κύβο του Ρούμπικ.
Στηριζόμενος στο κορυφαίο ερμηνευτικό δίδυμο Μάκης Παπαδημητρίου – Σοφία Σεϊρλή, ο Αλέξανδρος Σκούρας ξετύλιξε το ελληνικό οικογενειακό παράδοξο με μια ιδιότυπη, γλυκόπικρη ευαισθησία.
«TWIST» (15’) του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Σουξέ, Κερασία Σαμαρά.
Επτά καθηγητές Λυκείου προσπαθούν να πάρουν μια απόφαση για το αν θα τιμωρήσουν ή όχι μία μαθήτρια. Στην κάθε φράση, αναδύονται υποθέσεις, αναπαραστάσεις, σκεπτικά. Μία ταινία για το σχολείο και ταυτόχρονα μια ταινία δωματίου που επικεντρώνεται  στη συζήτηση που παράγει ένα συμβάν, βασισμένο στην παράδοση των «12 ενόρκων» του Σίντνεϊ Λούμετ. Γρήγορο, ρυθμικό το σενάριο του και  εξαιρετικοί οι ηθοποιοί που καλούνται να ενσαρκώσουν τις διαφορετικές προσωπικότητες μιας μικρο-κοινωνίας. Η ταινία πήρε το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ).
«ΡΗΞΗ ΤΥΜΠΑΝΟΥ» (19’) από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης. Χαρακτηρίστηκε η έκπληξη του Φεστιβάλ! Ένα ευφυές σε σύλληψη, απολαυστικό ψευδο-ντοκιμαντέρ, ένας θρίαμβος του κωμικού timing ποτισμένος με ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού και πηγαίας τρέλας. (Εύφημος μνεία)

«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ» (18’) του Δημήτρη Νάκου με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Λένα Παπαληγούρα, Ελένη Γερασιμίδου. Μια ρομαντική κομεντί με φόντο τα χρόνια της κρίσης. Καλογραμμένο (στο σενάριο συνεργάστηκε ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης), ρυθμικό (χωρισμένο σε κεφάλαια που παίζουν με την έννοια του πριν και του μετά), καλοπαιγμένο (εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί), «Η Αλίκη στο Καφέ» βρίσκει χώρο για να γελάσει με τα πιο σοβαρά πράγματα και να κλάψει με τα πιο αστεία, αλλά κυρίως να μιλήσει χωρίς φλυαρία (μέσα σε 18 λεπτά) για το σήμερα των ανθρώπων, των σχέσεων, των βιβλίων, του ίδιου του σινεμά. (Βραβείο καλύτερης ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και βραβείο μοντάζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου