Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ 30/3/2017, 14:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ανάμεσα στον ορυμαγδό των αντιεκπαιδευτικών, αντιδραστικών, αντιλαϊκών ανατροπών στη δημόσια εκπαίδευση είναι και η κατάργηση των διορισμών για αρκετά χρόνια, με προοπτική να μη γίνουν ούτε στα επόμενα.   .....

Παράλληλα οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η αύξηση μαθητών ανά τμήμα, η απαξίωση των ολοήμερων και η καταρράκωση της Ειδικής Αγωγής φέρνουν προ εργασιακού αδιεξόδου τους συναδέλφους αναπληρωτές της γενικής και της ειδικής. Νόμοι και τροπολογίες των δύο τελευταίων χρόνων τους πετάνε εκτός σχολείου με ό,τι αυτό σημαίνει για τη ζωή τους, αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων παιδιών.
Το παλιό παιχνίδι των κυβερνήσεων να αποπροσανατολίζουν από το κύριο( διορισμοί-μόνιμη και σταθερή δουλειά), προκαλώντας διχόνοιες και διαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, παίζεται και σήμερα με τους αναπληρωτές και τους αδιόριστους της Ειδικής Αγωγής από το Υπουργείο με τον τρόπο κατάρτησης επετηρίδας. Αλλά και με την είσοδο των μόνιμων εκπ/κών στα Τμήματα Ένταξης.
Η κύρια και καθοριστική αιτία των σημερινών και των αυριανών, ακόμα χειρότερων, προβλημάτων της εκπ/σης είναι ο συνδυασμός της αναπροσαρμογής της στις σύγχρονες ανάγκες της «αγοράς»(των επιχειρήσεων), με την ταχύτητα και τη βιαιότητα που απαιτείται για το ξεπέρασμα της δικής τους καπιταλιστικής κρίσης. Και πάντα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αφού οι αστοί που έχουν την εξουσία στην κοινωνία –αν και λίγοι, ελάχιστοι- καθορίζουν τις τύχες των πολλών.   
Γιαυτό, είναι κοινός ο αγώνας μόνιμων, αναπληρωτών και αδιόριστων εκπ/κών. Να αγωνιζόμαστε μαζί και για το μικρό, το μερικό, αλλά και για το μείζον και το κύριο. Μέχρι, όλοι οι εργαζόμενοι από κοινού, να εξελείψουμε τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας και να ορίζουμε οι ίδιοι την εκπαίδευση των παιδιών μας, τις ζωές και τις τύχες μας.  
Οι εκπκοί Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  και συμμετέχουμε στον αγώνα των αναπληρωτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ.  
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ, 19:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ     ΤΟ Eurogroup.   

Λαμία  29/3/207

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου