Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Με τραγούδια ξεκίνησε το 20ό συνέδριο του ΚΚΕ στον Περισσό [εικόνες]

Με τον «Οδηγητή» του Χρήστου Λεοντή σε στίχους του Κώστα Βάρναλη ξεκίνησε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ για τα 99 χρόνια συνεχούς δράσης του.....
Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό και η παρουσίαση της εισήγησης θα γίνει από τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.
Κατά την έναρξή του προβλήθηκε βίντεο με την ιστορική πορεία του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων προβάλλονταν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Μπελογιάννης.
Στις 4ήμερες εργασίες του Συνεδρίου, πέραν των πολιτικών εκτιμήσεων της κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, το ΚΚΕ θα επικεντρωθεί στον απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του κόμματος, στα νέα καθήκοντα και στον προγραμματισμό δράσης έως το 21ο Συνέδριο, καθώς και στην εκλογή νέας ΚΕ και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
Το βασικό περιεχόμενο του θέματος του 20ού Συνεδρίου συμπυκνώνεται στην «ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική- αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».


Προσκεκλημένοι στο συνέδριο είναι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Βάσει του Προγράμματος (που ψήφισε το 19ο Συνέδριο και το οποίο αποτυπώνει την επεξεργασμένη στρατηγική του κόμματος για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό, και δίνει κατευθύνσεις για τη δράση του κάτω από όλες τις συνθήκες) το ΚΚΕ θα επιχειρήσει στο 20ο Συνέδριο να δώσει -όσο το δυνατόν καλύτερα και εξειδικεύοντας όσο γίνεται περισσότερο πλευρές της προετοιμασίας του και της δράσης που την υπηρετεί- απαντήσεις, ερμηνείες, προβλέψεις και, στη βάση αυτών, κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα.
«Φτάνουμε, λοιπόν, στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία για το Κόμμα μας μετά από μια τετράμηνη, πλούσια δραστηριότητα τόσο μέσα στις Οργανώσεις όσο και πλατιά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα» αναφέρει το ΚΚΕ. 
«Από τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ με τη μεγάλη πανεξόρμηση και την εκλογοαπολογιστική διαδικασία μέχρι τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις οι μήνες αυτοί ήταν γεμάτοι με συζήτηση και δράση.
Με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα ότι το ΚΚΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις σύνθετες συνθήκες της ταξικής πάλης, στηριγμένο στη σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του, οι εργασίες του Συνεδρίου θα δώσουν νέα ώθηση στην προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος». 
«Οι Αποφάσεις του Συνεδρίου θα αποτελέσουν το πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση της προσπάθειας ισχυροποίησης του Κόμματος, κατ' αρχάς στην εργατική τάξη, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας. Για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και η ανάπτυξη της Κοινωνικής Συμμαχίας».
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου.
iefimerida.gr
Κώστα Βάρναλη Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ Χρήστου Λεοντή
Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική - Ερμηνεία: Χρήστος Λεοντής



Δεν είμαι εγώ σπορά της Τύχης
ο πλαστουργός της νιας ζωής
Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
κι ώριμο τέκνο της Οργής.

Δεν κατεβαίνω από τα νέφη
γιατί δεν μ' έστειλε κανείς
Πατέρας, τάχα παρηγόρια
για σένα, σκλάβε, που πονείς.

Ουράνιες δύναμες, αγγέλοι,
κρίνα, πουλιά κι ψαλμουδές -
τίποτα! Εμένα παραστέκουν
οι θυμωμένες σας καρδιές.

Εγώ του καραβιού γοργόνα
στ' ορθόπλωρο καράβι μπρος.
Απάνω μου σπάνε φορτούνες
κι άγριος ενάντιά μου καιρός.

Μέσα στο νου και στην καρδιά μου
αιώνων φουντώσανε ντροπές
και την παλάμη μου αρματώνουν
με φλογισμένες αστραπές.

Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες!
Όχι μονάχα οι ζωντανοί -
κ' οι πεθαμένοι μ' ακλουθάνε
σε μια αράδα σκοτεινή.

Μα κι όσοι αγέννητοι, χιλιάδες
άπλαστοι ακόμη με βλογούν
κι όλοι ακουμπάνε τα σπαθιά τους
απάνω μου και τα λυγούν.

Δεν δίνω λέξεις παρηγόρια
δίνω μαχαίρι σ' ολουνούς
καθώς το μπήγω μες το χώμα
γίνεται φως, γίνεται νους.

Άκου, πως παίρνουν οι αγέρες
χιλιάδων χρόνων τη φωνή!
Μέσα στο λόγο το δικό μου
όλ' η ανθρωπότητα πονεί.

Ω! πως τον παίρνουν οι αγέρες
και πως φωνάζυμε μετά
άβυσσοι μάβροι, τάφοι μάβροι
ποτάμια γαίματα πηχτά!

Όθε περνά, γκρεμίζει κάτου
σαν το βοριά, σαν το νοτιά
όλα τα φονικά ρηγάτα
θεμελιωμένα στην ψευτιά.

Κ' ένα στηλώνει κι ανασταίνει
το 'να βασίλειο της Δουλειάς
(Ειρήνη! Ειρήνη!) το βασίλειο
της Πανανθρώπινης Φιλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου