Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας - Το Σάββατο, 18 Μάρτη διαδηλώνουμε και στη Λαμία

Αντιρατσιστικές/Αντιφασιστικές/Προσφυγικές/Μεταναστευτικές

                    Οργανώσεις/καταλήψεις στέγης/Συντονισμοί/Συλλογικότητες/Σωματεία

Το Σάββατο, 18 Μάρτη διαδηλώνουμε και στη Λαμία , στο πλαίσιο διεθνούς κινητοποίησης, και  σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές ανθρώπων από όλη τη γη:.....

  • Για να σταματήσει ο πόλεμος.
  • Να ανοίξουν τα σύνορα.
  • Να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους.
  • Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας.
  • Ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό, στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων, παραμένουν εγκλωβισμένοι και απομονωμένοι,  στεγάζονται σε απάνθρωπα στρατόπεδα, υποφέρουν από το κρύο, σιτίζονται  με άθλια γεύματα που τους μοιράζουν χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ ή εταιρίες εστίασης, δεν έχουν ζεστό νερό, πολλοί  ούτε ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν,  τα παιδιά τους δεν μπορούν να πάνε σχολείο το πρωί σαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά.  Πάνω από 60.000 άνθρωποι περιμένουν να εξεταστεί το  αίτημά τους για άσυλο ή μετεγκατάσταση επί μήνες, όμηροι μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε  κάθε λόγο να υπερασπιζόμαστε μαζί με τα δικά μας και τα δικά τους δικαιώματα, να απομονώσουμε κάθε φωνή ρατσισμού και φασισμού. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων  είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι υπεράσπιση του φτωχού και του διωγμένου, είναι αντίσταση στην βαρβαρότητα αυτών που κλείνουν τα σύνορα και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ασφυξία των πολέμων. Οι ίδιες πολιτικές που εκδίωξαν τους πρόσφυγες  από τον τόπο τους, καταδικάζουν και τους περισσότερους από μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στη συνεχή αβεβαιότητα για την επιβίωσή μας, στην διαρκή ανασφάλεια για την ειρήνη και στη δική μας περιοχή.

·         Η κυβέρνηση τους εκβιάζει ότι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να μείνουν με σκυμμένο κεφάλι γιατί είναι «φιλοξενούμενοι», ενώ συκοφαντεί την αλληλεγγύη και κατηγορεί όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους. Την ίδια ώρα - σε συνεργασία με την Ε.Ε.-  ετοιμάζει νέα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής και για όσους θεωρηθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες.

·         Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της και τους θεωρεί όλους παράνομους. Επιστρέφει μαζικά πρόσφυγες στην Τουρκία, τη χώρα των μαζικών απελάσεων, του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων. Τους στέλνει πίσω στις εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες που δεν παρέχουν καμία προστασία στους πρόσφυγες όπως η Λιβύη. Τους  αναγκάζει να διαλέγουν  τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσουν στον προορισμό τους. Και αν τελικά καταφέρουν μέσα από αυτές τις διαδρομές θανάτου να φτάσουν  σε μια χώρα της Ε.Ε., θα τους επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα με βάση τη Συμφωνία του Δουβλίνου.


Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα τους  για ζωή και αξιοπρέπεια. Καλούμε κάθε άνθρωπο , ανεξάρτητα από καταγωγή , φυλή , εθνικότητα ή θρησκεία να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που σπέρνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική.
Καλούμε και τους πρόσφυγες  να διαδηλώσουν  μαζί μας στις 18 Μάρτη κι όχι μόνο τότε.
Μαζί σε κάθε αγώνα των εργαζόμενων, των λαών  ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας  και στη φτώχεια, σε κάθε αγώνα για το δικαίωμα στην υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών τους και των παιδιών μας , μαζί στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ειρήνη.

     Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 , ώρα 12.00 στην Πλατεία Πάρκου - Λαμία   

 

Συλλέγουμε : Γάλα βρεφικό (σε σκόνη), κρέμες παιδικές (σε σκόνη), πάνες, καροτσάκια για βρέφη.



                                                           Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου