Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Όπως καθησύχαζαν τους πάντες τα κυβερνητικά στελέχη, όπως πίεζαν τα «ευρωπαϊκά» κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως απαιτούσαν οι δυνάμεις του χρήματος, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφώνησε να νομοθετήσει εκ των προτέρων ένα νέο πακέτο μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018, αθροιστικά με όσα απαιτεί η β΄ αξιολόγηση του εν εξελίξει προγράμματος.....

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για την «ωρολογιακή βόμβα που απασφάλισαν»  σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Στελέχη της ΝΔ δήλωναν σήμερα το πρωί στα τηλεοπτικά παράθυρα: «σαφώς και θα τα ψηφίσουμε». Και αν, ενδεχομένως, ο λαός τους δώσει την ευκαιρία, θα τα εφαρμόσουν σε βάρος του.
Τα μέτρα που θα προνομοθετηθούν θα μπορούσαν άνετα να ονομαστούν 4ο Μνημόνιο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τις επιπτώσεις τους στην εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα.  
Η κυβερνητική προπαγάνδα μιλάει για μέτρα με «ουδέτερο δημοσιονομικό περιεχόμενο», αλλά η επερχόμενη κατάργηση της διαφοράς στις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων αδειάζει τσέπες και δεν είναι ουδέτερη. Μιλάει για «αντισταθμιστικά μέτρα»-ψίχουλα, αν, και, όταν πιαστούν οι στόχοι και εφόσον το επιτρέψουν οι δανειστές. Μιλάει για «τέλος της λιτότητας» και εννοεί για τους «επενδυτές», τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους που, άλλη μια φορά, θα πριμοδοτηθούν με ζεστό χρήμα και με νομοθεσία που αφαιμάσσει τους εργαζόμενους και το λαό και αιμοδοτεί το κεφάλαιο.
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ τα δίνουν όλα για την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Και η απλήρωτη δουλειά, η τζάμπα μαθητεία, η πληρωμή έναντι, η πληρωμή με κουπόνια, οι μισθοί των 100 και των 200 ευρώ –όποτε πληρώνονται- η ανασφάλιστη και η μαύρη εργασία, οι ομαδικές απολύσεις, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης είναι προϋποθέσεις για την περιβόητη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. 
Η υψηλή ανεργία είναι και θα παραμένει παρούσα, όσο κι αν προσπαθούν να μοιράσουν μια θέση εργασίας σε δυο, τρεις και τέσσερις «εργαζόμενους». Οι απολύσεις παλιών για να αντικατασταθούν από νεότερους και φθηνότερους εργαζόμενους εφαρμόζονται ήδη και θα αυξηθούν. Έχουμε ανάλογα παραδείγματα στη Λαμία και στη Φθιώτιδα.(Κωτσόβολος, Ανακύκλωση και πόσες ακόμα που δεν έγιναν γνωστές)
Το κλείσιμο του μικρομάγαζου, του επαγγελματία, το ξεκλήρισμα του μικρομεσαίου αγρότη από τη γη του θα επιταχυνθούν, μεγαλώνοντας τις ουρές της ανεργίας της φτώχειας, της εξαθλίωσης. Θα γιγαντώσουν όμως τις, ήδη, μεγάλες επιχειρήσεις αυτών των κλάδων.   
Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Είναι η προδιαγεγραμμένη  πορεία προς την κοινωνική βαρβαρότητα που γεννά και φτάνει ως τον πόλεμο, όπου καλούνται να θυσιαστούν οι λαοί για τις αστικές τάξεις των χωρών τους. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα, τόσο καλύτερα.
Τόσο πιο γρήγορα θα οργανώσουν την πάλη τους. Θα οικοδομήσουν την εργατική-λαϊκή συμμαχία που είναι απαραίτητη για να βάλει φρένο στη σημερινή επίθεση που δέχονται. Θα ανατρέψουν πιο γρήγορα την εξουσία του κεφαλαίου, παίρνοντας οι ίδιοι στα χέρια τους τη ζωή τους και θα φτιάξουν τη νέα κοινωνία που θα λειτουργεί με σκοπό την ικανοποίηση των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών.
Σε αυτή την πορεία καλεί τις λαϊκές δυνάμεις το ΚΚΕ. Σε αυτή τη γραμμή δίνει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις  η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6.30 ΜΜ,          ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ, ΛΑΜΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου