Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα αυτοκίνητα δεν... τρελαίνονται...

Αντα Ψαρρά

Ούτε η porshe ήταν «φονική» ούτε η πορεία ήταν «τρελή». Ένας νεαρός γόνος πλούσιας οικογένειας θύμα της ταχύτητας και...


προφανώς μιας παραπλανητικής αίσθησης υπεροχής στην κοινωνία και στην άσφαλτο, έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους και ο ίδιος.

Μια γυναίκα με το παιδάκι της δολοφονήθηκαν «εν ψυχρώ» μέσα στο σταματημένο τους αυτοκίνητο. Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε και δύο άλλες κλαίνε σήμερα τα νεκρά παιδιά τους.

Όμως την porshe κάποιος την αγόρασε κάποιος την οδηγούσε στην Εθνική οδό ξεπερνώντας όλα τα όρια κανόνων οδήγησης φτάνοντας προφανώς στα όρια τις ούτως ή άλλως εξωπραγματικές ταχύτητες αυτού του αυτοκινήτου, κάποιος αισθανόταν άτρωτος στην μικρή πιθανότητα να πέσει στα χέρια της τροχαίας και τελικά σήμερα κάποιοι θρηνούν την κακιά την ώρα, την τρελή πορεία, το φονικό αυτοκίνητο και το... κισμέτ!

Με δύο λόγια είδαμε ξανά άλλη μια κλασική περίπτωση ελληνικής οδήγησης όπου το ΙΧ γίνεται ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια του ιδιοκτήτη του που θεωρεί ότι οι δρόμοι του ανήκουν, ότι οι υπόλοιποι είναι ενοχλητικά παράσιτα στην απεριόριστη εμβέλειά του και ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να του βάζει εμπόδια όπως για παράδειγμα ένα σήμα, ένα στοπ ή ένα παρκιγκ.

Σήμερα όλοι θρηνούν δυστυχώς όμως αύριο άλλοι συμπολίτες μας θα δολοφονηθούν στο βωμό της ταχύτητας της βάρβαρης νοοτροπίας του τσαμπουκά στην άσφαλτο και της απόλυτης αδιαφορίας για τον άλλον...

efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΤΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΣΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ-ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ.ΜΗΔΕΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ.ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.
    ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ....{ΑΜ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 11 ΕΤΩΝ???......ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ 800 ΕΥΡΩ(?) ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ??? ΤΟΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑ???????.......}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι νεοι ειναι σαφως πιο καλυτεροι οδηγοι απο τους μεγαλους και με τεραστια διαφορα. δεν μπορει καποιος να κρινει το συνολο απο μια συμπεριφορα ενος οδηγου. το δυστυχημα με την νταιανα ειχε πολυ παρασκηνιο και δεν μπορει να αναλυθει απο οποιον και οποιον. τετοια ατυχηματα σαν αυτο της εθνικης οδου δυστυχως εχουν γινει παρα πολλα και καποια με εγκληματικη θα ελεγα ευθυνη των οδηγων,στα οποια δεν εχουν αναφερθει καποιοι και να τα προβαλλουν οπως το συγκεκριμενο. απλα σε αυτο το τροχαιο ασχολουνται ολοι γιατι ο ενας ειχε porshe. τωρα το αν φταιει η κατασταση των ελαστικων η οτιδηποτε αλλο,αυτο θα το κρινουν οι ειδικοι και μονο αυτοι. στα τροχαια δεν υπαρχουν πλουσιοι και θνητοι,δυστυχως ο χαρος δεν ξεχωριζει κανεναν! το θεμα ειναι οτι για μια ακομη φορα χαθηκαν ανθρωποι και αυτο θα πρεπει να μας προβληματισει ολους οταν μπαινουμε σε ενα αυτοκινητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή