Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 31ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου την 31η απευθείας διάθεση προϊόντων, η οποία περιλάμβανε: ακτινίδια, ελαιόλαδο, κίτρινα τυριά, φυσικά καθαριστικά, φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα, παραδοσιακά ζυμαρικά Λαμίας, φυστίκια, καλαμπόκι ποπ-κορν και κρητικά παξιμάδια. Όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»......

Συλλέξαμε, όπως κάθε φορά: φάρμακα, πλαστικά καπάκια και τηγανέλαιο.
Συνεχίσαμε την καθιερωμένη πια, μέσω της Φόρμας Παραγγελιών, προσπάθεια για την υποστήριξη οικογενειών της περιοχής μας που έχουν ανάγκη. Βάσει των προσφορών, μας παραδόθηκαν από τους παραγωγούς 15 λίτρα ελαιόλαδο, 10 κιλά χυλοπίτες, 22 κιλά φασόλια και 24 κιλά φακές. Επιπλέον μας δόθηκαν ως ποσοστιαία προσφορά 35 λίτρα ελαιόλαδο, 10 κιλά χυλοπίτες και 30 κιλά ακτινίδια. Επίσης παραλάβαμε 80 λίτρα απορρυπαντικά ως αντάλλαγμα για σειρά συλλογών τηγανέλαιου. Όλα αυτά, θα κατανεμηθούν και θα παραδοθούν στις οικογένειες που έχουν δηλωθεί.
Δυο εβδομάδες πριν, είχαμε προβεί σε ενδιάμεση συμπληρωματική διανομή, παραδίδοντας στις οικογένειες ελαιόλαδο (που αντιστοιχούσε σε υπόλοιπο ποσοστιαίας προσφοράς της 30ης διάθεσης), ρύζι (που πρόσφερε ειδικά ο παραγωγός από την Ανθήλη) και κρεμμύδια που είχαμε διαθέσιμα.  
Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αγοραστές και παραγωγούς!
Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 4/2/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 4/2/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.
Συνεχίζουμε ξεκινώντας μια δράση που απαιτεί την συν-κινητοποίηση των παραγωγών, για να αντικρούσουμε την «Πρόταση Ρύθμισης για το Υπαίθριο Εμπόριο» που τέθηκε σε διαβούλευση. Είναι προάγγελος αυτού που θα αντικαταστήσει το νόμο 4264/2014, που από τις κινήσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» (αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση!) έχει επικριθεί.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ώρα 7:30 μ.μ. στη μικρή αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος), καλούμε σε συνάντηση τους παραγωγούς που έχουμε συνεργαστεί ή θέλουν να συνεργαστούμε, για να συντονίσουμε δράσεις έναντι του νέου νόμου.
Ο νέος νόμος θα περιορίζει ακόμη πιο πολύ τους παραγωγούς! Σύμφωνα με την πρόταση, καταργεί τις πανελλαδικές άδειες υπαίθριου εμπορίου, δίνει νέες που θα ισχύουν εντός περιφέρειας σε δήμους έως 5000 κατοίκους (!) και εφευρίσκει «Αγορές Καταναλωτών» που θα κάνουν οι δήμοι ερήμην των καταναλωτών μια φορά το δίμηνο και ημέρα που δε θα έχουν άλλη υπαίθρια αγορά.
Σκοπός του δεν είναι να ωφεληθούν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί! Είναι η μείωση της τιμής που πουλάει ο παραγωγός στον μεσάζοντα και η εξάρτηση όλων από αυτόν. Εμείς όμως έχουμε λύση: Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» που αποδεικνύει ότι καταναλωτές και παραγωγοί μπορούν να συνεννοηθούν με αμοιβαίο όφελος, στηρίζοντας την ντόπια και κυρίως την πρωτογενή παραγωγή.
Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 11 Μαρτίου με: Τυρί, Πατάτες, Ρύζι, Σύκα ξερά, Φασόλια Μπαρμπούνια & Γίγαντες Καστοριάς, Φυστίκια κελυφωτά, Κομπόστες. Με περίοδο παραγγελιών 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου