Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικές 2017: Οι αλλαγές στις εξετάσεις

Τέσσερις μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων 2017 οι αλλαγές που προβλέπονται για τις φετινές πανελλαδικές:.....

– Για πρώτη φορά θα προηγηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των πανελλαδικών.
– Οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου με «διάλειμμα», δηλαδή, περίπου 10 ημερών από τις ενδοσχολικές.
– Καταργούνται οι επαναληπτικές πανελλαδικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των υποψηφίων που δηλώνουν ασθένεια για να κερδίσουν επιπλέον ημέρες προετοιμασίας.
– Οι επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις θα διεξάγονται τον Ιούνιο αντί του Σεπτεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι φέτος.
– Ορίζονται τρεις περίοδοι εξετάσεων για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου. Για τους πρώτους θα είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος, ενώ για τους δεύτερους ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος.
– Οριστική θεσμοθέτηση της κατηγορίας του 10%, με δυνατότητα στους υποψηφίους να διατηρήσουν τον βαθμό τους από τη συμμετοχή στις πανελλαδικές και να τον χρησιμοποιήσουν τα επόμενα δύο χρόνια για τη συμμετοχή τους στην κατηγορία του 10% με εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις.
– Στην κατηγορία του 5%, για υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις, για φέτος θα ενταχθούν όσοι συμπεριλαμβάνονται τόσο στην προηγούμενη λίστα όσο και στην καινούργια.
– Ως προς τα νέα μηχανογραφικά δελτία, ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι οι υποψήφιοι του 2ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου με προσθήκη πολλών τμημάτων.
– Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η είσοδος υποψηφίων από Επαγγελματικά Λύκεια που συμμετέχουν στις πανελλαδικές σε πανεπιστήμια με ποσοστό 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου