Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φωτογραφίες (18.2.2017) της Λίμνης Καλλιδρόμου και της γύρω περιοχής μετά την επέλαση των βαρβάρων

"Που πας άμοιρε ανθρωπάκο με την βάρβαρη κοινωνική σου οργάνωση;" [Tzimis Panousis]
Φωτογραφίες(18.2.2017) της Λίμνης Καλλιδρόμου και της γύρω περιοχής μετά την επέλαση των βαρβάρων.....
Να παραθέσουμε για μια φορά ακόμα την παράγραφο 4 του άρθρου 13 του Ν. 3937/2011 «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»: "α) Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως ενδεικτικά, μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και οι ακτές τους, ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες, ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι, οι οικότοποι προτεραιότητας του παραρτήματος Ι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, καθώς και σε μονοπάτια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές..." "...β) Δεν επιτρέπεται η, μέσω της κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων, αυτόβουλη δημιουργία νέων ή η επέκταση υφιστάμενων δρόμων σε δασικά, χορτολιβαδικά και παράκτια οικοσυστήματα..."

























3 σχόλια:

  1. ΟΡΓΩΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ-ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ..
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΗ{ΗΠΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ}-ΑΝ ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ-ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΟΙΚΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΑΜΕΡ?
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ, ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΤΥΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΗΜΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ 2 ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΛΙΜΝΕΣ??
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ??
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ,ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑΝΚΣ....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ.
    {ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ??ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ??ΣΚΕΦΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΛΙΜΝΗ.ΕΚΕΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΒΑ ΠΟΤΑΜΟ?}
    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ????????ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??????
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ γράφεις καλά -αυτό έχω διαπιστώσει ότι γίνεται και σε άλλα θέματα που αφορούν τα χωριά μας που ανεβάζει το μπλόγκ- γιατί τις απόψεις και τις προτάσεις σου τις "εξαφανίζεις" κάτω από ένα σχόλιο? Γιατί δεν επικοινωνείς με το διαχειριστή και να συνεννοηθείτε έτσι ώστε να κάνεις ξεχωριστές αναρτήσεις , έστω και με ψευδώνυμο ?
    Ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια?
      Ελπίζω να απηχούν και σε άλλους αναγνώστες.
      Ισως γίνει και αυτό ,αν και έχω απογοητευθεί παλαιότερα απο καλλίτερες γραπτές και προφορικές προτάσεις κλπ που έχω κάνει σε θεσμικούς φορείς για την αναβάθμιση της περιοχής η οποία είναι ένα χρυσωρυχείο αλλά διοικείται απο ανεπαρκείς άρχοντες χωρίς σημαντικές περγαμηνές στον εργασιακό τους Βίο.{αυτούς όμως, ψηφίζει ο κόσμος?)ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
      Και να βρεθεί κάποιος έμπειρος ανιδιοτελής αυτοδιοικητικός, ο ένας με το μακρύ του και ο άλλος με το κοντό του θα τον αποθαρρύνουν,θα τον εκνευρίσουν,θα του βάλλουν κομματική ταμπέλα και.... στο τέλος θα τα βροντήξει.(έχουμε τέτοια παραδείγματα)?
      Ο σοφός λαός λέει''κανείς δεν άγιασε στον τόπο του''...πηγε κάπου μακρυά.Εκεί ίσως άγιασα και εγώ, αλλά θλίβεσαι και σε πονάει ο τόπος που γενήθηκες και μεγάλωσες?..Πως να το κάνουμε η να το αλλάξουμε αυτό??
      Η Αμφισβήτηση είναι τρόπος ζωής,δεν αποδέχεσαι εύκολα τον καλλίτερο, ιδαίτερα όταν παντρεύεται με τον Παρνασσισμό των χωριών μας...{οπου Παρνασσιστής ο άκρως συντηρητικός άνθρωπος}.
      Εαν το επιτρέψουν(?) οι συνθήκες και αποκοπούν τα ετερόκλητα χωροταξικά Σιαμαία τύπου Δήμου(Αμφίκλεια-Τιθορέα-Ελάτεια) κάτι που έπρεπε να γίνει χθές με πρόταση,στις πρόσεχείς τροποποιήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, ίσως δούμε καλλίτερες αυτοδιοικητικές υπηρεσίες στην περιοχή μας και στην γούρνα μας...ΙΣΩΣ...
      Πάντως ευτυχώς που υπάρχει για όλους εμάς η ΑΔΙΚΗΜΈΝΗ απο Καλλικράτη, κουκλίστικη Αμφίκλεια..Εκεί πέφτουμε Χειμώνα Καλοκαίρι,...εκεί σηκωνόμασθε για όλες μας τις δουλιές μας....

      Διαγραφή