Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστή επ' αόριστον η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης


Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα,......
στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. "Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα", διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.    
Υπενθυμίζεται, ότι στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πολλά είναι αυτά που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις. 
Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας
Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία και σήμερα το απόγευμα στην προγραμματισμένη τους σύσκεψη στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.
Από 30/1 στήνονται μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία
Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην προχθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.
Κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια για όσο διαρκούν  οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Κλειστή επ' αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα.  
Να σημειωθεί, πως στο σημείο βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης τρακτέρ και αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μετά το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου