Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ - Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Χιλιάδες αγρότες είναι στους δρόμους. Στη Φθιώτιδα στήθηκε το μπλόκο της Ανθήλης......
Οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν το σκληρό τους αγώνα κόντρα στην πολιτική που σκοπεύει στο ξεκλήρισμά τους. Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα είναι ορατή πίσω από τα μεγάλα λόγια για «στήριξη» των αγροτών. Παραμένει στο ακέραιο η ευρωενωσιακή Κ.Α.Π. και η διακήρυξη-επιδίωξη για «…δημιουργία μεγάλων αγροτικών(σ.σ. καπιταλιστικών) εκμεταλλεύσεων».  

Είναι πραγματικά πρόκληση –ίδια με των προκατόχων της- για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβερνητική προσπάθεια υπονόμευσης και κατασυκοφάντησης της πάλης τους. «Λυτοί και δεμένοι» επιχειρούν να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια στον αγώνα των αγροτών. Ενάντια στα μπλόκα τα οποία συγκροτούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις δικές τους αποφάσεις που προέκυψαν από μαζικές διαδικασίες τον περασμένο Δεκέμβρη. Κρύβουν την αλήθεια με κάθε λογής τερτίπια. Θέλουν να αποδυναμώσουν τον αγώνα από το ξεκίνημά του. Φοβούνται την υποστήριξή του από τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου. Θέλουν τη διαίρεση των λαϊκών στρωμάτων για να τσακίζουν τον καθένα με τη σειρά του. Για να περνάει χωρίς εμπόδια και πολιτικό κόστος η αντιλαϊκή πολιτική.

Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι το αναγκαίο βήμα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που τους εξοντώνει και τους διώχνει στην κυριολεξία από τον τόπο τους. Οι δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης της φορολογίας κλπ. πάνε χέρι-χέρι με την πολιτική που συνθλίβει μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Όλο αυτό το αντιλαϊκό πλέγμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο η ντόπια πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας, οι αγωνιστές κι οι αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα της αγροτιάς και είμαστε στο πλευρό της. Είμαστε μαζί, στην ίδια όχθη, απέναντι στον κοινό αντίπαλο –και στα πολιτικά του τσιράκια- που επιβουλεύεται και «κλέβει» καθημερινά τη ζωή μας για τη δικιά του μακροημέρευση.   



 Λαμία      Γενάρης  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου