Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου: Παραδώστε την Τ.Κ Κίρρας τουλάχιστον όπως την παραλάβατε …κύριε Παναγιωτόπουλε.

Μόνο με το «δεξί» δεν μπήκε για τον Δήμαρχο Δελφών και τους αυτοδιοικητικούς του στην Κίρρα το νέο έτος, αφού στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Κίρρας, αντιμετώπισε το μένος και την αγανάκτηση ψηφοφόρων του για το ανύπαρκτο έργο τους......

   Σε μία κοινότητα με 1.300 κατοίκους που δεν ερωτήθηκε αλλά και που δεν δόθηκαν τα απαιτούμενα ποσά για Τεχνικό πρόγραμμα , όπως άλλωστε συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια χρόνια.
   Αντιθέτως, ο Δήμαρχος  μετακύλησε τα ποσά σε άλλες τοπικές και δημοτικές κοινότητες χωρίς κανένας να αντιδρά από τους Συμβούλους του, είτε Δημοτικούς είτε Τοπικούς!!
   Εμείς ως Τοπικοί Σύμβουλοι Κίρρας της αντιπολίτευσης, έως σήμερα επιχειρήσαμε ανεπιτυχώς, να φέρουμε στο Τοπικό Συμβούλιο θέματα ουσίας , γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα σύγκλησης τοπικών συμβουλίων. Δυστυχώς συγκαλούνται με θέματα ήσσονος σημασίας ,  απλά για να εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία.
Το σημαντικό πρόβλημα της Κίρρας , η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ που η δημοτική αρχή το παρέλαβε συμβασιοποιημένο και σε αρχική εξέλιξη , αδυνατεί να το παρακολουθήσει, ελλείψει πολιτικής βούλησης και τεχνογνωσίας . Παραπαίει με παντελή έλλειψη ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Δελφών , τον θεματικό Αντιδήμαρχο και τους αιρετούς του .  Τέλος του έτους άλλωστε έληξε και η τελευταία παράταση που δόθηκε για την εκτέλεσή του μετά από απόφαση δημοτικού συμβουλίου  και δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Η κεντρική οδός Αγίου Ιωάννου  χαράσσει και γράφει από ότι φαίνεται ….τη «δική του ιστορία»!!!.
     Δρομολογήσαμε παρεμβάσεις και προς το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας για περιβαλλοντικά θέματα που χρόνιζαν και άλλα που δημιουργήθηκαν στην πορεία    ( ανέλκυση ναυαγίου από το αλιευτικό καταφύγιο, ανύπαρκτος φωτισμός κτλ), αλλά δυστυχώς και σ΄αυτό τον τομέα δεν πραγματοποιείτε καμία ουσιαστική πρόοδος  , αφού δεν παρεμβαίνει κανείς.
Με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας μας υποβαθμίζετε καθημερινά , έχοντας μία ερμητικά κλειστή κοινότητα  που ανοίγει για να στολιστεί μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών και για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε και από έλευση κόσμου , καθότι απογοητευμένος από την  ανάλγητη πολιτική σας  .
   Μας έχετε κατ' επανάληψη αναφέρει, ότι προγραμματίζεται την αξιοποίηση της περιοχής «Αγιόνερου» , όταν το μόνο που έχει δρομολογηθεί είναι ορισμός δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή για αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και  τίποτα άλλο. Ο φάκελος που έχει άλλωστε σχηματιστεί και υπάρχει στο αρχείο σας , υπάρχει από την προηγούμενη δημοτική αρχή με πρωτόκολλο παραλαβής αυτού από το αρχείο της Τ.Κ Κοινότητας Κίρρας στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
   Αρκείστε σε πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες χωρίς καμία ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου Κίρρας για τα δρομολογούμενα που επικαλείστε. Άλλωστε νομίζουμε ότι η αξιοποίηση της ανωτέρας περιοχής ξεφεύγει των αποκλειστικών δημοτικών αρμοδιοτήτων και σίγουρα των δικών σας προτεραιοτήτων.
    Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι στη χειρότερη μορφή της και όταν  αναζητούμε ευθύνες μας παραπέμπουν στην κα Ανδρεοπούλου για να μας παραπλανήσουν και να μετακυλήσουν τις ευθύνες. Ούτε τις αποφάσεις Δημάρχου δεν έχετε κατανοήσει περί συνεπικουρίας  στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων.
      Διαδίδατε προεκλογικά επίσης  ότι υπήρχε πρόβλημα ύδρευσης και ποιότητας πόσιμου νερού για να εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους και ξαφνικά με την ανάληψη της  διοίκησης του Δήμου ξεχάστηκαν όλα διά μαγείας.
  Κύριοι, δεν αναλωνόμαστε στην άσκηση στείρας αντιπολίτευσης όπως συχνά τονίζετε ελλείψει επιχειρημάτων από την πλευρά σας , αλλά επισημαίνουμε ότι έχετε αφήσει τη διοίκηση του δήμου στον «αυτόματο πιλότο» και έχουν απογοητευτεί πρωτίστως οι σύμβουλοι που σας πίστεψαν και τάχθηκαν στο «όραμά σας» , που δυστυχώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν αποτελεί πλέον όραμα των δημοτών .
   Η απογοήτευση των δημοτών είναι έκδηλη, η απογοήτευση των δημοτικών σας συμβουλών ακόμα μεγαλύτερη με τη σιωπηρή και άλαλη έκφρασή τους.
 Εμείς ως αντιπολίτευση, κατανοώντας  πλήρως το θεσμικό μας ρόλο , σας επισημαίνουμε ότι από τον προεκλογικό σας λόγο τα διαγράψατε όλα(delete).

  Παρακαλούμε λοιπόν, κατ' ελάχιστον',  να μας παραδώσετε την Κίρρα τουλάχιστον όπως την παραλάβετε.

    Διατηρούμε πάντα το δικαίωμα να διατυπώνουμε την αντίθεσή μας και τις απόψεις μας για τη βελτίωση συνθηκών του τόπου και προς την κατεύθυνση αυτή δικαιούμαστε να ελέγχουμε τη διοίκησή σας ανά πάσα στιγμή.
      Να’ μαστε όλοι καλά λοιπόν  και να συναντηθούμε και πάλι του χρόνου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , αφού δεν μας έμεινε τίποτα άλλο να αναγγείλουμε!!.


Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου

Τοπική Σύμβουλος Κίρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου