Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκινούν και φέτος οι πατροπαράδοτες αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται κάθε χρόνο λίγο πριν ξεκινήσει το Καρναβάλι.......

Οι αγρότες με το επιμελημένα ατημέλητο στυλ τους -με τα μούσια και τα αμπέχωνα- βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και δίνουν μια ευχάριστη νότα στον βαρύ φετινό χειμώνα.
Στις φετινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι χασισοπαραγωγοί της Πελοποννήσου και της Κρήτης που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται από τον χιονιά και από μπάτσους που ήθελαν περισσότερα χρήματα για να κάνουν τα στραβά μάτια.
Κεντρικό αίτημα των αγροτών είναι να χαρίσουν οι τράπεζες τα δάνεια στο Mega, ώστε να ξεκινήσουν πάλι τα δελτία ειδήσεων του Mega και να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα για να κάνουν επανάσταση με την Όλγα Τρέμη.
Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν να ξεκινούν όλα τα δελτία ειδήσεων την ίδια ώρα, γιατί δεν μπορούν να ξεπαγιάζουν αυτοί στα μπλόκα από τις 6 ως τις 10, για να βγουν σε όλα τα κανάλια.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους αγρότες πως δεν υπάρχουν πια αγροτοσυνδικαλιστές-σταρ που να μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.
Ο Βαγγέλης Μπούτας έχει σιτέψει και δεν συγκινεί πια τις αστές που τον φαντάζονταν να τις αρπάζει από τα μαλλιά, να τις δένει πίσω από το τρακτέρ του και να τις πηγαίνει στην καλύβα του για να τους πετάξει τα μάτια έξω, λέγοντάς τους βρισιές και προστυχόλογα.
Ο Κρητικός αγρότης με τα γαλάζια μάτια αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των γυναικών για την αγροτιά αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα συμμετάσχει στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις γιατί ετοιμάζεται για την πρώτη του ταινία στο Χόλιγουντ.
Πληροφορίες από το αγροτικό ρεπορτάζ κάνουν λόγο για ένα τεκνό από την Κοζάνη που καλλιεργεί κρόκο, και έχει όλα τα φόντα να γίνει ο αγρότης της χρονιάς, αφού ένα άλλο φοβερό τεκνό από τις Σέρρες -που είναι βαμβακοπαραγωγός- δεν θα μπορέσει να βρεθεί στα μπλόκα, γιατί συμμετέχει στο Rising Star και τον έχει πάρει στην ομάδα της η Δέσποινα Βανδή.
Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και ο ξάδερφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο που καλλιεργεί μανιτάρια πλευρώτους στο Κιλκίς, αν και την παράσταση αναμένεται να κλέψει μια βυζαρού αγρότισσα από την Καστοριά που θα σκάσει στο μπλόκο της Κρυσταλλοπηγής με κολλητό μπλουζάκι για να σπάσει κάπως η αντρίλα.
Το όμορφο αυτό σόου θα ολοκληρωθεί για μια ακόμα φορά με την πολύ καβλωτική φράση «σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες», αφού όλοι ξέρουμε πως, όταν οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, επιστρέφουν στα καφενεία για τσίπουρα και πρέφα.

5 σχόλια:

  1. ΣΑΛΕΜΕΝΕ ΑΠ'ΤΟ ΜΠΑΦΟ ΦΙΡΦΙΡΙΚΟ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΝ ΚΡΕΠΑΛΗ ΠΙΡΟΥΕΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ,ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΧΟΡΤΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΣΚΟΥΝΤΟΥΦΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΜΟΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΗΣ "SIRINA" "ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΤΑΙ"
    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΑΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΚΤΕΡΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΜΑΓΑΖΑ ΣΑΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΛΑΟΥ ΚΤΥΠΑΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΓΑΒ-ΓΑΒ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. "Μπορεί στην Ελλάδα να γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά γεννήθηκε και η Τυραννία, αν και αυτό αποφεύγουμε να το επισημαίνουμε γιατί δεν μας συμφέρει.

    Είναι γνωστό πως στην Κατοχή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Ήταν γεμάτη η χώρα από καταδότες, δωσίλογους και κάθε λογής ρουφιάνους.

    Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλοι αυτοί απουσιάζουν από τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας που είναι γεμάτα από ήρωες που πολεμάνε σαν Έλληνες και Έλληνες που πολεμάνε σαν ήρωες.

    Επίσης, μετά την Κατοχή, όλα αυτά τα φασισταριά –αντί να εκτελεστούν επί τόπου- πήραν θέσεις και αξιώματα, ενώ όσοι έκαναν αντίσταση στους κατακτητές κυνηγήθηκαν λυσσαλέα.

    Κατά τη διάρκεια της χούντας, αντίσταση έκαναν ελάχιστοι Έλληνες. Ήταν επειδή η Ελλάδα, ουσιαστικά, είναι γεμάτη φασίστες. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και όλοι βολεμένοι.

    Τις τελευταίες δεκαετίες, μετά τη χούντα, όλοι οι φασίστες βρήκαν καταφύγιο στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και έκαναν τους δημοκράτες γιατί τους τάιζαν ασύστολα.

    Τώρα που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ταΐζουν όλους αυτούς τους φασίστες, αυτοί απελευθερώθηκαν, αποενοχοποιήθηκαν και δηλώνουν με περηφάνια πως είναι φασίστες.

    Καμία συμμετοχή στο έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας δεν είχαν αυτοί οι «προδομένοι» πασόκοι και νεοδημοκράτες που τώρα είναι χρυσαυγίτες. Προήλθαν από παρθενογένεση.

    Τώρα λύνεται και η απορία όλων αυτών που απορούσαν για το ποιοι Έλληνες συνεργάζονταν με τους κατακτητές και κάρφωναν Έλληνες πατριώτες φορώντας κουκούλες.

    Δείτε τους χρυσαυγίτες και θα καταλάβετε ποιοι ήταν αυτοί οι Έλληνες.

    Μη σας ξεγελάει η πολλή «πατρίδα» στο λεξιλόγιο της Χρυσής Αυγής. Οι μεγαλύτερες καταστροφές για την Ελλάδα προήλθαν από ντεμέκ υπερπατριώτες.

    Είναι πολύ θετική η άνοδος της Χρυσής Αυγής για τη χώρα μας, γιατί θα πρέπει επιτέλους να μην φοβόμαστε την αλήθεια και να σταματήσουμε να κρύβουμε τους φασίστες στα κόμματα εξουσίας.

    Να μάθει όλος ο πλανήτης πως η Ελλάδα είναι τίγκα στους φασίστες και τους ρατσιστές.

    pitsirikos.neτ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ! ΜΕΡΟΣ 1ο25 Ιανουαρίου 2017 στις 8:13 μ.μ.

    Υποκρισία, ως συνήθως

    Γεια σου πιτσιρίκο.
    Διαβάζοντας ότι οι αγρότες ζεσταίνουν και πάλι τα τρακτέρ και ετοιμάζονται για έξοδο στους δρόμους, δεν άντεξα να μη σκεφτώ:
    ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!
    Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από την είδηση ότι αγρότες κατέβηκαν σε λιμάνι της Κρήτης και συνεπλάκησαν με απεργούς ναυτεργάτες γιατί φοβούνταν ότι η παραγωγή τους θα ξέμενε στο λιμάνι και θα καταστρεφόταν. Υπήρξαν σοβαρές συμπλοκές, εμπρησμός γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας κλπ.

    Και τώρα;

    Τώρα, αφού προφανώς φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι η σοδειά τους και το εισόδημά τους τακτοποιήθηκαν, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για να κάνουν τα ίδια σε όλους τους άλλους!

    Γιατί όταν κλείνεις δρόμους και αποτρέπεις την μετακίνηση ανθρώπων που οι δουλειές τους ή και οι ζωές τους ακόμα εξαρτώνται από αυτές τις μετακινήσεις, τι ακριβώς διαφορετικό κάνεις από τους ναυτεργάτες, τους οποίους κατέβηκαν να δείρουν στο λιμάνι;

    Δεν έχει καμία σημασία τι αιτήματα έχουν -αυτά βρίσκονται και στην πορεία αν χρειαστεί- ούτε πόσο δίκιο έχουν.

    Και δεν είναι «κοινωνικός αυτοματισμός», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η αντίδραση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

    Είναι κοινή λογική.

    Αν οι αγρότες, προκειμένου να μη χάσει η τσέπη τους, δεν διστάζουν να πλακώσουν στις σφαλιάρες τους ναυτεργάτες -που έχουν σοβαρότατους λόγους να απεργούν- και μετά κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, δεν είναι προφανώς υποκριτές;

    Αν, κάθε φορά που είναι νεκρή περίοδος γι αυτούς, εκ του ασφαλούς κοινώς, κλείνουν τους δρόμους, είτε για να διεκδικήσουν τα όποια δίκια τους, είτε για να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση της προνομιακής τους μεταχείρισης, σε τι διαφέρουν από αυτούς που κατέβηκαν να δείρουν;

    Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε τα στραβά που μας έφεραν ως εδώ.

    Είναι που έβδομο χρόνο μέσα στα μνημόνια, κάποιοι δε χάνουν ευκαιρία να μας θυμίζουν ότι το παιχνίδι είναι ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ!

    Δεν πάνε να πνιγούν οι ναυτεργάτες;

    Ποιος ασχολείται με αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν στις Εθνικές Οδούς;

    Αν ο ΑΓΡΟΤΗΣ μιλάει, θα κάθεστε σούζα λέμε!

    ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ 2ο ΜΕΡΟΣ25 Ιανουαρίου 2017 στις 8:15 μ.μ.

    .................
    Και όχι, η τελευταία αποστροφή δεν είναι άδικη προς τους αγρότες και τις όποιες διεκδικήσεις τους.

    Έχασαν το δίκιο τους προ πολλού, όταν με τον τρόπο που επέλεξαν και επιλέγουν να το διεκδικούν, μας βεβαίωσαν ότι τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους…

    Γι αυτό και ο Σόϊμπλε μας πηδάει όλους και θα μας πηδάει για πολλά χρόνια ακόμα.

    Γιατί, συνολικά κρίνοντας, ως λαός, δυστυχώς αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε άξιοι για τίποτα καλύτερο…

    Πικρή αλήθεια, αλλά δε βλέπω να κάνουμε και τίποτα να τη διαψεύσουμε…

    ο Μαθηματικός


    ΥΓ: Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά, η αλήθεια για τα δίκια των διεκδικήσεων των ναυτεργατών, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των απανταχού εργαζομένων, των συνταξιούχων κλπ δεν έχει πια την παραμικρή σημασία.

    Μην αγχώνεστε, όμως, όπου να ‘ναι θα έχουμε πάλι εκλογές και θα μπορούμε να διώξουμε τον τωρινό υποτακτικό του Σόϊμπλε για να φέρουμε τον επόμενο, που ήταν και προηγούμενος βέβαια κ.ο.κ.

    Όλο το παραπάνω κατεβατό που σου έστειλα, φίλε πιτσιρίκο, παρασυρμένος από τη συνήθη μου πολυλογία, το έχει κλείσει εδώ και μερικές δεκαετίες σε ένα στίχο ο Γκάτσος:

    Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

    (Αγαπητέ φίλε, δεν ήταν όλοι οι αγρότες που επιτέθηκαν στους απεργούς ναυτεργάτες της Κρήτης. Δεν ήταν καν όλοι οι αγρότες της Κρήτης. Δεν είναι υποκρισία, είναι πια ηλιθιότητα. Πάντως, οι αγρότες τόσα χρόνια κάνουν κινητοποιήσεις για τα δελτία ειδήσεων -με διαιτητές, ανάμεσα σε αυτούς και τόν εκάστοτε υπουργό, τους τηλεδημοσιογράφους-, οπότε δεν βλέπω να διαρκεί η απεργία τους, γιατί δεν είναι και πολλοί οι Έλληνες πια που βλέπουν δελτία ειδήσεων. Χώρια που μπορεί να τους προλάβουν τίποτα εκλογές. Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, κι εγώ δεν μπορώ πια να βρω καμία δικαιολογία για κανέναν. Κοινωνικός αυτισμός. Είναι προφανές πια πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν μπορούν να σκεφτούν και θέλουν να είναι δούλοι. Πάντως, αυτό με απελευθέρωσε κάπως, γιατί σκέφτομαι πως πρέπει να κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου, χωρίς ενοχές. Να είσαι καλά. Κι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει. Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει. Κι ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.)

    pitsirikos.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή