Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


Πραγματοποιήθηκε χθες  28-1-2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00, στο  Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, ημερίδα συνάντησης και γνωριμίας εκπροσώπων της ΕΛΕΤ, με το Δήμο μας.......

Την ΕΛΕΤ προσκάλεσε ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες και την τεχνογνωσία της, στην  ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στο κομμάτι που αφορά την αξιοποίηση και προβολή των ιστορικών μονοπατιών της περιοχής μας και την συμβολή τους στις μορφές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού που ενδιαφέρει άμεσα τα χωριά μας.
(Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός εθελοντών επιστημόνων και ειδικών, ιδρυθείς το 1972 στην Αθήνα, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα, της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μη Κυβερνητικών Οργανώσεων EUROPA NOSTRA. Την 10ετία το ’80 είχε δραστηριοποιηθεί στην περιοχή μας για την διάσωση και προστασία του Δελφικού Τοπίου.)

Στην συνάντηση που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δημάρχου Δελφών  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, την ΕΛΕΤ εκπροσώπησαν: Η αντιπρόεδρός της  Λυδία Καρρά. Η υπεύθυνη Συντονισμού Κατερίνα Στεμπίλη. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μονοπατιών Πολιτισμού Κώστας Σερράος, ο  Σύμβουλος Οικονομικής κινητοποίησης Γιώργος Μομφεράτος και ολιγομελής ομάδα επιστημόνων και ειδικών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα δράσης της Εταιρείας.


Είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλο το Δήμο που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καθώς και Αυτοδιοικητικοί και Υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο Αντιδήμαρχος Ν. Μολιότης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Κάππος, η Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Ψάλτη εκπρόσωπος του Δασαρχείου  κ.ά. Τον Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου  εκπροσώπησε ο υπογράφων.
Μετά την εισηγητική ομιλία του κ. Δημάρχου και την ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος όλων των συμμετεχόντων, επακολούθησε η υποβολή προτάσεων προς επεξεργασία και προώθηση. Από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον υπογράφοντα προτάθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΛΕΤ και να προβληθεί διεθνώς, το ήδη υπάρχων σεσημασμένο και εν λειτουργία, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μονοπάτι πολιτισμού, που ξεκινά από τις πηγές του Κηφισού διέρχεται από την προϊστορική ακρόπολη στον «ΠΑΛΗΟ», την Επτάλοφο, το Κωρύκειο Άνδρο, το Λιβάδι, τους Δελφούς και καταλήγει στην Κίρρα. (Το μονοπάτι είναι ήδη καταχωρημένο στο Ελληνικό μονοπατιτικό  δίκτυο 22 και το Ευρωπαϊκό Ε4.)
Επίσης προτάθηκε η προβολή και προστασία της μοναδικής αθλητικής ποδηλατικής διαδρομής  «Μισκλίτσας» Παρνασσού -_Πολυδρόσου.
Επειδή το θέμα είναι υψηλού ενδιαφέροντος για την  οικονομία του Χωριού μας, στο προσεχές διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη όλων των συλλογικών φορέων στην Πολύδροσο με την συμμετοχή και των όμορων εμπλεκομένων κοινοτήτων, για την καλύτερη και πληρέστερη αξιοποίηση της αναδυόμενης αυτής νέας μορφής εναλλακτικού τουρισμού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ (Μέλος του Δ.Σ. Λ.Ι.Σ Πολυδρόσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου