Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Βιομηχανίες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των αλόγων


Τοποθετούν μηχανήματα αφαίμαξης σε έγκυα άλογα. Τους αποστερούν το αίμα τους. Κάποια εξασθενούν τόσο που λιποθυμούν και ξεψυχούν. Γιατί τόση βαρβαρότητα; ....

Πίσω από τον βιομηχανικό βασανισμό εκατοντάδων αλόγων βρίσκονται μεγάλες ευρωπαϊκές - κι όχι μόνο - εταιρείες τροφίμων και φαρμάκων. Ο στόχος είναι μια συγκεκριμένη ορμόνη που προέρχεται από το αίμα των εγκύων αλόγων. 
Αυτή η ορμόνη, η PMSG εξάγεται από το αίμα των αλόγων κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό και τα άλογα εξαναγκάζονται σε απανωτές τεχνητές εγκυμοσύνες και αφού τους γίνει αφαίμαξη, σε εκτρώσεις. 
Για όσο αντέξουν. Η αφαίμαξη τους δημιουργεί αναιμία ενώ πολλά από τα ζώα βιώνουν καταστάσεις έντονου σοκ. Πολλά από τα άλογα από ένα σημείο και μετά δεν μπορούν πια να εγκυμονήσουν ή αποβάλλουν. 
Τα κλουβιά της αφαίμαξης
Τότε στέλνονται σε σφαγεία στην Ευρώπη, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του animalwelfarefoundation.org, αρκετές φορές το κρέας τους πωλείται για ανθρώπινη κατανάλωση. 

Στο μεταξύ, η ορμόνη PMSG των αλόγων πωλείται σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγής κρέατος. 
Οι ορμόνες των αλόγων χορηγούνται σε γουρούνια αλλά και άλλα ζώα ώστε αυτά να παράγουν ωάρια κατά παραγγελία και να γεννούν περισσότερα μικρά. Ο βασανισμός λοιπόν συνεχίζεται. 
Και οι θάνατοι. Καθώς πολλά από τα χοιρίδια που γεννιούνται - περίπου το 20% - πεθαίνουν αμέσως καθώς η μητέρα δεν έχει αρκετές θηλές για να τα ταΐσει όλα. 
Η πρακτική αυτή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπου δεκάδες χιλιάδες άλογα βασανίζονται και πεθαίνουν για να πωληθεί το αίμα τους σε μεγάλα εκτροφεία χοίρων στην Ευρώπη. 
Η Animal Welfare Foundation καταγγέλλει ότι πρόκειται για μια αιματηρή - πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση - που λειτουργεί για πάνω από 30 χρόνια στις χώρες αυτές, χωρίς κανέναν έλεγχο, και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πρέπει να είναι ενήμερη γι’ αυτήν. 
Το ψήφισμα
Η ΕΕ είχε δηλώσει ότι προτίθεται να πάρει μέτρα εναντίον του άγριου αυτού βασανισμού των ζώων. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα. 
Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συναντηθούν σε δυο εβδομάδες. Ήδη στο avaaz.org συγκεντρώνονται υπογραφές προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ και να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πρακτική.  
«Σας καλούμε να απαγορεύσετε τις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται με βάναυσες μεθόδους και βασανισμό ζώων. Ως πρωτοπόρος στα δικαιώματα των ζώων, η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει τα πρότυπά της και στα προϊόντα που εισάγει», αναφέρει το ψήφισμα. 

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400.000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου