Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Στα «λευκά» όλη η χώρα, πολικές θερμοκρασίες


Χωρίς αλυσίδες και χωρίς περιορισμούς εξελίσσεται πλέον η κυκλοφορία σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας, αφού μετά την ύφεση της κακοκαιρίας έστω και για μικρό διάστημα δόθηκε η δυνατότητα στα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους και να εξελίσσεται κανονικά η κυκλοφορία.......

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών και Λαμίας-Θεσσαλονίκης, παρά την χιονόπτωση, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, η κυκλοφορία εξελίσσεται ομαλά ωστόσο παραμένουν σε επιφυλακή δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα για να παρέμβουν σε ενδεχόμενο υποτροπής των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τόσο στην περιοχή του Μαρτίνου στην εθνική οδό Λαμίας Αθήνας όσο και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην εθνική οδό Λαμίας Θεσσαλονίκης όλη τη νύχτα δόθηκε μια μάχη για οποία συνεχίστηκε και μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος. Χρειάστηκαν και παρεμβάσεις της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα λόγω κυρίως των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και οι οποίες έφτασαν και τους - 10 βαθμούς.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα μέχρι το μεσημέρι η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων και για περίπου 10 κρίσιμα χιλιόμετρα από το 12ο χιλιόμετρο έως το 22ο. Επιπλέον ζητούσε ακόμη και από τα Ι.Χ. να διέρχονται μόνο με αλυσίδες.
Από τη 1 το μεσημέρι πλέον έχουν αρθεί οι περιορισμοί ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν στην περιοχή ρίχνοντας αλάτι περιμένοντας πιθανή υποτροπή της κακοκαιρίας. Στο δρόμο Λαμίας -'Αμφισσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ενώ τα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι αφού οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή φτάνουν ακόμη και το μεσημέρι στους - 9 βαθμούς.
Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα στις προσβάσεις προς τα ορεινά χωριά αυτά δηλαδή που είναι σε υψόμετρο πάνω από 600 μ. και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου με μικρά διαλείμματα διατηρήθηκε ανοιχτός όλη τη νύχτα και μέχρι σήμερα το μεσημέρι με πολλαπλές παρεμβάσεις μηχανημάτων.
Στην εσωτερική κυκλοφορία μέσα στην Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων ενώ σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της.
Στη Φωκίδα από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι έχει δοθεί στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου με προτεραιότητα στον άξονα από τις Θερμοπύλες μέχρι το Αντίρριο. Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στα ορεινά χωριά όπου κινούνται μηχανήματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων αν συνεχιστεί η ύφεση της κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου