Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί. Δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία

Τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη γείτονα χώρα.....
Όπως είναι γνωστό, οι 8 στρατιωτικοί είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο, το περασμένο καλοκαίρι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».
Συνήγοροι Τούρκων στρατιωτικών: Mεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη
Οι δύο συνήγοροι των 8 Τούρκων στρατιωτικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες κρίθηκε ότι δεν θα εκδοθούν στην γείτονα χώρα οι «8», προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις:
 
Δήλωση Χρίστου Μυλόπουλου: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς.
Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους.
Οι ίδιοι, με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό τον Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων».
 
Δήλωση Όμηρου Ζέλιου: «Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου