Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

"ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΣΧΑΣ -Подмосковные вечера ". "Κι αν τη νύχτα τα άνθη κρυφτήκανε / το πρωί φαντάζουν γκρενά / το χουν μάθει αυτοί που γευτήκανε/ Μοσχοβίτικα βραδινά."


''Ενα από τα δημοφιλέστερα Ρώσικα  τραγούδια όλων των εποχών , το Подмосковные вечера, δηλαδή το γνωστό και αγαπημένο μας "Νύχτες Μόσχας" ή "Μοσχοβίτικα βράδια" (άκουσα κάποτε τον Αλέξη Κωστάλα να λέει αυτή τη δεύτερη εκδοχή τού τίτλου στα Ελληνικά και μου άρεσε πολύ) " ,  γράφει  ο Γιώργος  Βιδάκης κάτω  από  το σχετικό βίντεο που ανέβασε  με  το  Ρώσικο  τραγούδι    που  μας  έστειλε, και σας παρουσιάζουμε συνοδεύοντάς το από  εικόνες  της  Μόσχας  αλλά  και  ένα  άλλο  βίντεο-περιήγηση   με  το  ίδιο  τραγούδι.
Το 1955 ο συνθέτης Vasily Solovyov-Sedoy και ο ...

25η Μαρτίου: Το σχολείο που τίμησε την εθνική επέτειο, όπως κανένα στην Ελλάδα


Με λαμπρότητα, πολυπολιτισμικότητα και αρκετή φαντασία το Saheti School και η ελληνική κοινότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ γιόρτασαν με μοναδικό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)
Κωστής Χριστοδούλου.....

Γλωσσάρι Ντοπιολαλιάς Σουβάλας Παρνασσού - Γιάννης Αθ. Λαγός ΜΕΡΟΣ 4ον

ΜΕΡΟΣ 4ον  (Κ)
Όπως αναφέρω και στην Εισαγωγή αυτού του πονήματος, είναι λογικό, το Γλωσσάρι αυτό να έχει ελλείψεις, ακόμα και λάθη. Για την πληρέστερη ενημέρωσή του, είναι δεκτή κάθε παρατήρηση και σχόλιο από τους φίλους συγχωριανούς,
Γιάννης  Αθ. Λαγός  .....

Το σκίτσο του ΚΥΡ

http://i-kyr.gr/