Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η εικαστική διαμονή από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, η εικαστική διαμονή που έγινε στο πλαίσιο του διαγωνισμού με τίτλο « Ο Μεταλλωρύχος και η Εργασία του» από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) υπό την αιγίδα της ELMIN BAUXITES S.A......
Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η νέα καλλιτέχνης Δανάη Κωτσάκη, η οποία έλαβε το βραβείο Γ. Λάππα, ύψους 10.000ευρώ. 

Η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, την ημέρα εορτασμού της προστάτιδας των Μεταλλωρύχων Αγ. Βαρβάρας ,με την τελετή απονομής και ολοήμερη γιορτή για όλους τους επισκέπτες. Σε παραδοσιακό γλέντι όλη η τοπική κοινωνία, γιόρτασε και επισκέφθηκε από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, που επιλέχθηκαν μετά από υποβολή προτάσεων για υλοποίηση επιτόπιων (insitu/sitespecific) έργων χώρου (installationart, soundart, videoart, landart, γλυπτική, κατασκευές κλπ.), εμπνευσμένων από τις καθημερινές εργασίες του «Μεταλλωρύχου». Σε διάστημα 14 ημερών, υλοποίησαν έργα insitu στις εγκαταστάσεις της ELMIN BAUXITES Α.Ε., η οποία ανέλαβε το συνολικό κόστος φιλοξενίας και σίτισης των συμμετεχόντων.

Διαθέτοντας τα πρωτογενή υλικά από την παραγωγή της, η εταιρεία ενθάρρυνε τη δημιουργική διαδικασία, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Ταυτόχρονα, η ELMIN BAUXITES Α.Ε κατέγραψε καρέ καρέ το project ορόσημο για το πεδίο των εικαστικών στην Ελλάδα.

  Οι καλλιτέχνες με τα έργα τους.


Πάνω, από αριστερά προς τα δεξιά: Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Μετατροπές και Σιψάς Ηλίας, Under
Κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά: Δανάη Νικολαίδη-Κωτσάκη,  Η αλάνθαστη μνήμη ενός καιρού  και Μωραίτης Γιώργος, Στομαχογραφία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα:

Facebook: https://www.facebook.com/lappasaward/

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους:


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου