Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ένας θέλει το Γραφείο του Καρόλου της Αγγλίας, ο άλλος την «τακτοποίηση» των συλλόγων

Ο ένας θέλει το Γραφείο του Καρόλου της Αγγλίας, ο άλλος την «τακτοποίηση» των συλλόγων
Ερίζουν με έωλα επιχειρήματα.....

-Το πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου θέλουν Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΤΚ για διαφορετικούς λόγους. –Μήπως το ενοίκιο είναι προτιμότερο από τις δαπάνες συντήρησης, ηλεκτροφωτισμού και κλιματισμού του κτιρίου; -Την τελική ευθύνη φέρει ο Δήμαρχος για τον τρόπο διάθεσης του κτιρίου, καθώς οι δημοτικές ενότητες δεν είναι βιλαέτια των αντιδημάρχων. 

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μια μεγάλη διαφωνία για την αξιοποίηση του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσσου με βασικούς πόλους τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μολιώτη από τη μια πλευρά και τον πρόεδρο του χωριού κ. Αργύρη Μουλαρά από την άλλη, παρουσιάζοντας μια εικόνα, που δεν είναι άσπρο ή μαύρο, όπως εντέχνως θέλουν να μας πείσουν!
Ο κ. Μολιώτης επιθυμεί τη μεταστέγαση του Δημαρχείου στο εν λόγω κτίριο, όπου το γραφείο του θα έχει μέγεθος εφάμιλλο με ένα τριάρι σπίτι, περί τα 65 τμ, ανταγωνιζόμενος τον Κάρολο της Αγγλίας. Για να ενισχύσει τη φιλοδοξία του προβάλλει ως επιχείρημα το ενοικιασμένο κτίριο που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη.
Ο κ. Μουλαράς από την πλευρά του επιχειρεί να στεγάσει τους συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το εν λόγω κτίριο ο ΟΣΚ διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να το ανακαινίσει και αφού παραδόθηκε το έργο το υπουργείο Παιδείας διέκοψε τη λειτουργία του με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Από τότε και μέχρι σήμερα το κτίριο είναι κλειστό. 
Για να κατανοήσουμε το λάθος και των δυο προτάσεων θα πρέπει να δούμε τα βασικά τους επιχειρήματα. Ο κ. Μολιώτης επικαλείται το γεγονός ότι ο δήμος θα γλιτώσει από το ενοίκιο. Το ερώτημα είναι αν ο δήμος μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να γλιτώσει το ενοίκιο μετακομίζοντας τη βιβλιοθήκη στο Δημαρχείο που όπως μας μεταφέρουν όλοι οι κάτοικοι χωράει μια χαρά. Ακόμη όμως και αν δε μπορεί να γίνει αυτό, μήπως οικονομικά η μεταφορά του Δημαρχείου είναι ασύμφορη; 
Το ενοίκιο φέρεται να είναι γύρω στα 4.000 ευρώ ετησίως. Πόσο ρεύμα χρειάζεται όμως ένα κτίριο 4.000 τμ και τι δαπάνη απαιτεί για κλιματισμό χειμώνα – καλοκαίρι; Μήπως συνολικά είναι απείρως οικονομικότερο το ενοίκιο; 
Στο σενάριο του κ. Μουλαρά, το οποίο με ανακοίνωσή του στηρίζει και ο κ. Ταγκαλής με ανακοίνωσή του που δημοσιεύουμε παρακάτω, προτείνεται η στέγαση συλλόγων! Ποιος θα τους πληρώνει ρεύμα και θέρμανση; Ποιος θα τους καλύπτει τις ζημιές που θα γίνουν; Και αν προκύψει μεγάλη ανάγκη να διατεθεί κάπου αλλού πιο σημαντικά το κτίριο, ποιος θα τους βγάλει έξω και με ποιόν τρόπο; Όλοι έχουμε δει το σενάριο και ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να ξεσπιτώσεις ένα σύλλογο. 
Επιπλέον, όσο σοβαρό και αν είναι το παραγόμενο έργο των συλλόγων, ο δήμος οφείλει να κοιτάξει αφενός το συμφέρον του και αφετέρου αν υπάρχουν άλλες μεγαλύτερες και πιο επιτακτικές ανάγκες. Με όλο το σεβασμό, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι έως σήμερα μια χαρά καλύπτουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, τόσο ο δήμος, όσο και οι σύλλογοι. Την ίδια ώρα όμως, έχουμε παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα και υποσιτίζονται. 
Οι σώφρονες πολιτικοί άνδρες ιεραρχούν τις ανάγκες τους με σύνεση και ευαισθησία. Η πολυτέλεια αρέσει σε όλους, όπως και όλοι θέλουν να εξυπηρετούν για να εξασφαλίζουν πολιτική πελατεία. Το θέμα είναι ότι εδώ που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ρουσφέτια σε συλλόγους και σωματεία, ούτε για μεγαλοϊδεατισμούς. Την κύρια ευθύνη για τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής έχει ο Δήμαρχος, καθώς οι δημοτικές ενότητες δεν είναι βιλαέτια κάθε αντιδημάρχου. Έχει ήδη αποφασιστεί κονδύλι 20.000 ευρώ για την διαμόρφωση του κτιρίου προκειμένου να γίνει Δημαρχείο. Ας φροντίσουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, ώστε το κτίριο και τα χρήματα να διατεθούν επ’ ωφελεία της κοινωνίας!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Βρε..πέρασε σχεδόν μια ώρα και δεν έχει γράψει κανένας Χριστιανός τίποτε ακόμη ? Τι κάθεστε ? Εμπρός . Ορμήξτε στο ηλεκτρονικό σας ταμπούρι , στοχεύσατε και πληκτρολογείστε... Πληκτρολογείστε κατα ριπάς... Αν δεν βολεύει ο καναπές ή η καρέκλα αλλάξτε θέση βρε...
    Παρνασσέ σε ευχαριστούμε! Απέκτησαν περιεχόμενο οι μέρες μας και οι νύχτες μας.
    Ας γράψουν κάτι και οι ποιητές που τα γράφουν τόσο ωραία . Τι περιμένετε καλέ εσείς ?
    Άν πάμε έτσι σίγουρα θα έχουμε καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ? ΤΙ ΛΕΤΕ ?9 Δεκεμβρίου 2016 στις 4:15 μ.μ.


    "Μουζάλας σε ΕΕ: Πρέπει να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα μετανάστες από τα νησιά".

    Στο Γυμνάσιο ίσα με 80-100 άτομα χωράνε... Τι λένε οι Δημοτικοί αρχοντες της Φωκίδας ?
    Η Ώρα της Φωκίδας θα συμφωνούσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή