Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Τι και αν έχουν απόφαση ΣτΕ προ ενάμισι έτους: Δεν αναμόρφωσαν τις τιμές ΤΑΠ για τη ΔΕ Παρνασσού


Τι και αν έχουν απόφαση ΣτΕ προ ενάμισι έτους
Δεν αναμόρφωσαν τις τιμές ΤΑΠ για τη ΔΕ Παρνασσού
Πρέπει να φτάσουν οι δημότες να κάνουν αγωγές στο δήμο», αναρωτήθηκε ο κ. Ιωσηφίδης......


Με 1500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εξακολουθούν να χρεώνονται οι κάτοικοι της Πολυδρόσου μέσω της ΔΕΗ για το ΤΑΠ, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Ιωσηφίδης, παρότι έχει εκδοθεί απόφαση από το ΣτΕ προ ενάμισι έτους που ορίζει την τιμή ζώνης στα 1250 ε το τμ.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε στο Σώμα έχει ενημερώσει επανειλημμένως τους παρόχους, αλλά μετά από πίεση τα τοπικά πρακτορεία του απάντησαν ότι οι μεταβολές γίνονται από τα κεντρικά. «Σας καταθέτω και έγγραφο που τους αποστείλαμε τον Αύγουστο και τους ενημερώνουμε για τις τιμές που ισχύουν ανά Τοπική Κοινότητα αναλυτικά. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν αλλάζουμε τις τιμές, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Τώρα, πως λειτουργεί το λογισμικό αυτών των εταιρειών, δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα», τόνισε.
Ο κ. Ιωσηφίδης δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση και σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και ο δήμος να μη συμμορφώνεται με το νόμο. 
«Πρέπει να φτάσουν οι δημότες να κάνουν αγωγές στο δήμο», αναρωτήθηκε.
Τέλος, το θέμα κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής συνεχίζουν να πληρώνουν το τέλος με τιμές που δεν ισχύουν και μάλιστα, κάτω από τόσο αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ενώ επιδεικνύεται τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αναμόρφωση των χρεώσεων. 
Τα μέχρι τώρα αχρεωστήτως εισπραχθέντα θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους, είτε άμεσα είτε με συμψηφισμό.
 Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει μια αμεσότητα και να μη φτάνουν τα πράγματα στα άκρα με καταστάσεις που φέρνουν την τοπική κοινωνία απέναντι από τη Δημοτική Αρχή. 
ΠΗΓΗ:orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου